Haku
Viitteet 1-10 / 293
Lähi-idän tuotteiden aistinvarainen arviointi
(2021)
Tämä insinöörityö tehtiin yhteistyössä Baba Foods Oy:n kanssa. Baba Foods Oy on suomalainen perheyritys, joka valmistaa Lähi-Idän kasvisruokaa vähittäiskauppoihin. Päivittäin se tuottaa noin tuhat tuotetta. Tuotteet ...
Tuoreleikattujen kasvisten laadun parantaminen erilaisten pesumenetelmien avulla
(2021)
Tämä insinöörityö tehtiin elintarviketuotantolaitokselle, jossa valmistetaan tuoreleikattuja kasviksia. Tavoitteena oli löytää optimaalisimmat pesumenetelmät tuoreleikatuille kasviksille parhaan mahdollisen säilyvyyden ...
Villikasveista jalosteiksi
(2020)
Tämä insinöörityö tehtiin Suomen 4H-liitolle, ja se oli osa isompaa Ruokaa luonnosta -hanketta. Työn tavoitteena oli tutkia villikasveja ja niiden ominaisuuksia sekä selvittää minkälaisilla menetelmillä niitä voitiin ...
Meluttoman tauon vaikutus työntekijän palautumiseen
(2019)
Insinöörityössä selvitettiin, vaikuttaako työpaikan taukojen meluärsykkeiden poistaminen työssä palautumiseen. Vertailukohteena oli tauko, jossa meluärsykkeitä ei ollut poistettu. Palautumisen mittareina käytettiin ...
Puolivalmisteiden pakkausmenetelmien laadun vertailu
(2020)
Insinöörityössä verrattiin kahden juustopuolivalmisteen laatua eri pakkausmenetelmien välillä. Tuotteissa on ilmennyt ennenaikaisia pilaantumisia säilytyksen aikana nykyisillä pakkausmenetelmillä ja aiheutunut hävikkiä ...
ELISA-menetelmän suunnittelu ja toteutus angiopoietiinityyppisen proteiini 4:n (Angptl-4) määrittämiseksi ihmisen verestä
(Metropolia Ammattikorkeakoulu, 2008)
This final year project was carried out in National Public Health Institute in the Department of Molecular Medicine, in a group that studies Atherosclerosis and the metabolism involved in it. Several factors and signaling ...
Mikrobiologisten näytetulosten hyödyntäminen elintarvikehygieniapalveluiden myynnin kehittämisessä
(2021)
Tässä insinöörityössä oli tavoitteena löytää Anticimex Oy:n elintarvikehygieniaosastolle keinoja palveluiden myynnin kehittämiseen hyödyntäen elintarvike-, jää- ja pintapuhtausnäytteiden mikrobiologisia tuloksia. ...
Prosessin tuoteturvallisuuden ja tasalaatuisuuden validointi
(2021)
Työn tavoitteena oli validoida elintarvikkeiden valmistusprosessi kolmea näkökulmaa silmällä pitäen. Ne ovat mikrobiologinen turvallisuus, allergeeniturvallisuus ja tasalaatuisuus. Yrityksen tavoitteena oli saada käyttöönsä ...
Fermentointiprosessin optimointi voihapon tuottamiseksi elintarviketeollisuuden sivuvirroista
(2019)
Tämä insinöörityö tehtiin Teknologian tutkimuskeskus VTT Oy:n toimeksiantona osana Suomen Akatemian rahoittamaa BIOCHEM-projektia. Työssä tutkittiin, onko elintarviketeollisuuden sivuvirtoja mahdollista hyödyntää ...
Fermentoidun härkäpapuelintarvikkeen pakkaaminen ja säilyvyys
(2021)
Insinöörityön tavoitteena oli selvitys fermentoidulle härkäpavulle parhaasta pakkausmenetelmästä säilyvyyden näkökulmasta.
Työssä tutkittiin eri vaihtoehtojen soveltuvuutta teoriapohjalta ja valittiin soveltuvimmat ja ...