Haku
Viitteet 1-5 / 5
Perunan aistinvarainen arviointi
(2019)
Peruna (solanum tuberosum) on yksi maailman suosituimmista vihanneksista. Sitä voidaan hyödyntää ruuan tuotannossa, sekä muun muassa eläinten rehuna ja biopolttoaineen raaka-aineena. Aistinvaraisesti arvioitaessa perunasta ...
P. Ostreatus-, P. Citrinopileatus- ja L. Edodes -sienen kasvatus polyeteenisubstraateissa
(2023)
Tämä insinöörityö tehtiin Kaikki muovi kiertää -hankkeelle. Työn tavoitteena oli pilotoida kasvatussysteemi sienille ja tutkia sienen kasvua polyeteenisubstraatissa sekä tutkia vaikuttaako sienen kasvatus polyeteenin ...
Humalan hydroponinen sisäviljely
(2021)
Tämän insinöörityön tavoitteena oli tutkia humalan sisätiloissa tapahtuvan vesiviljelyn vaatimuksia projektia varten rakennetussa 20-paikkaisessa vesiviljelyjärjestelmässä. Toteutuksessa keskityttiin humalan kasvattamiseen ...
Myymälässä savustetun lohifileen suolausprosessin optimointi
(2023)
Suolan määrä ja laatu ovat tärkeässä roolissa savulohen kohdalla. Suola mm. korostaa elintarvikkeiden omia makuja ja pidentää säilyvyyttä, mutta suolan liiallinen saanti aiheuttaa terveysriskin mm. kohottamalla verenpainetta ...
Elintarviketehtaan siivoussuunnitelman päivittäminen
(2023)
Elintarvikealalla hygienia on erittäin tärkeä osa tuoteturvallisuutta, minkä takia jokaisella elintarviketehtaalla tulisi olla käytössä yksityiskohtaiset siivoussuunnitelmat, joilla pystytään ylläpitämään yleistä hygieniatasoa. ...