Haku
Viitteet 1-10 / 331
Insights into Butyrate Production via Fermentation from Food Waste in a Biorefinery Development Project
(2020)
This thesis was made for the VTT Technical Research Center of Finland as a part of a biorefinery development project BioChem, funded by the Academy of Finland. The project aims to exploit food industry side-streams to ...
Siilojen käytön optimointi
(2020)
Insinöörityö tehtiin Myllyn Paras Oy:n toimeksiantona. Myllyn Paras Oy valmistaa Hyvinkäällä kahdella tehtaallaan jauhoja, suurimoita, hiutaleita ja pakastetuotteita. Insinöörityön aiheena oli siilojen käytön optimointi ...
IFS Food -standardin käyttöönotto Snellmanin Kokkikartano Oy:ssä
(2020)
Elintarvikealalla hyödynnetään runsaasti erilaisia kansainvälisiä laatu- ja elintarviketurvallisuusstandardeja. Yleisesti tunnustetuimpia elintarvikestandardeja ovat GFSI-vertaisarvioidut standardit, kuten IFS Food, joka ...
Pistepilven prosessointiohjelmien vertailu laitossuunnittelun näkökulmasta
(2019)
Tässä opinnäytetyössä vertailtiin kolmea eri pistepilven prosessointiin ja mallinnukseen käytettävää lisäosaa Autodesk Plant 3D:ssä. Vertailu tehtiin putkisto- ja laitossuunnittelun näkökulmasta ja apuna älykkään laitosmallin ...
Elintarviketekniikan laboratorion käytettävyys elintarvikehuoneistona
(2019)
Insinöörityön tavoitteena oli selvittää, soveltuuko Metropolia Ammattikorkeakoulun Leiritien kampuksen Elintarviketekniikan laboratorio elintarvikehuoneistoksi. Tila ei ole kokoaikaisessa opetuskäytössä, joten koettiin ...
Ruokaviraston määrittelemät edellytykset viranomaislaboratoriolle
(2020)
Tämä insinöörityö tehtiin Snafu Oy:n toimeksiantona. Työssä selvitettiin, mitä yritykseltä vaadittaisiin, jotta se voisi perustaa omiin tiloihin joko omavalvontalaboratorion tai viranomaislaboratorion. Työn tavoitteena oli ...
DRIE-syväetsauslaitteiston partikkelikokotutkimus
(2020)
Tämä insinöörityö toteutettiin Murata Electronics Oy:n (MFI) toimeksiantona. MFI valmistaa piikiekoista antureita 3D MEMS (Micro Electro Mechanical Systems) -tekniikalla. Työn tavoitteena oli selvittää DRIE (Deep Reactive ...
Kaasulinjan painehäviön laskentamalli
(2019)
Insinöörityön toimeksiantajana toimi Outotec (Finland) Oy. Tavoitteena oli kehittää kaasulinjan painehäviön laskentamalli. Mallin avulla käyttäjä voi likimääräisesti laskea painehäviöitä erilaisille kaasuille linjastossa, ...
Kahvin paahtoprofiilin optimointi akryyliamidipitoisuuden vähentämiseksi
(2021)
Insinöörityössä tutkittiin paahtoparametrien vaikutusta vaaleapaahtoisen kahvin akryyliamidipitoisuuteen ja se tehtiin Oy Gustav Paulig Ab:n toimeksiantona. Tavoitteena oli luoda yrityksen valmiille kaupalliselle tuotteelle ...
3D-suunnittelutyökalujen ohjeistuksen merkitys laitossuunnittelussa
(2020)
Tässä insinöörityössä tutkittiin erilaisten 3D-suunnittelutyökalujen ohjeistuksien merkitystä laitossuunnittelussa. Työ toteutettiin Sweco Industrylle osana ajankohtaista 3D-ohjeistusdokumenttien inventaariota ja uuden ...