Haku
Viitteet 1-10 / 195
Elintarviketekniikan laboratorion käytettävyys elintarvikehuoneistona
(2019)
Insinöörityön tavoitteena oli selvittää, soveltuuko Metropolia Ammattikorkeakoulun Leiritien kampuksen Elintarviketekniikan laboratorio elintarvikehuoneistoksi. Tila ei ole kokoaikaisessa opetuskäytössä, joten koettiin ...
Pektinaasiaktiivisuusmenetelmän validointi ja käyttöönotto
(2019)
Tämän opinnäytetyön tarkoituksena oli validoida ja lopulta ottaa käyttöön uusi kolorimetrinen pektinaasientsyymiaktiivisuusmenetelmä vanhan viskosimetrisen menetelmän tilalle Roal Oy:n laadunvalvontalaboratoriossa. Vanhasta ...
Uudenlaisten konversiopinnoitteiden toimivuus esikäsittelyinä
(2019)
Tämä opinnäytetyö on tehty yhteistyönä Tikkurila Oyj:n ja Candor oy:n kanssa. Opinnäytetyön tavoitteena oli tutkia uudenlaisten konversiopinnoitteiden käyttöä esikäsittelymenetelmänä korroosionestomaalauksessa.
...
Selvitys kasvisten laatusertifioinnista Suomessa
(2019)
Insinöörityö tehtiin Food Folk Suomi Oy:n toimeksiantona. Food Folk Suomi on osa Pohjoismaista organisaatiota, jonka perustaja omistaa McDonald’s-ravintoloiden Developmental Licensee -maalisenssin. Insinöörityön tavoitteena ...
Entsyymitehtaan COD-päästölähteiden kartoitus ja todentaminen
(2019)
Roal Oy:n entsyymitehtaalle tehtiin laajennus vuonna 2017. Laajennuksen seurauksena myös prosessissa tehtävien CIP-pesujen määrä kasvoi, mikä lisäsi syntyvän jäteveden määrää. Jäteveden sisältämät ei-toivotut COD-päästöt ...
Meluttoman tauon vaikutus työntekijän palautumiseen
(2019)
Insinöörityössä selvitettiin, vaikuttaako työpaikan taukojen meluärsykkeiden poistaminen työssä palautumiseen. Vertailukohteena oli tauko, jossa meluärsykkeitä ei ollut poistettu. Palautumisen mittareina käytettiin ...
Fermentointiprosessin optimointi voihapon tuottamiseksi elintarviketeollisuuden sivuvirroista
(2019)
Tämä insinöörityö tehtiin Teknologian tutkimuskeskus VTT Oy:n toimeksiantona osana Suomen Akatemian rahoittamaa BIOCHEM-projektia. Työssä tutkittiin, onko elintarviketeollisuuden sivuvirtoja mahdollista hyödyntää ...
Nestemäisen ruoanvalmistustuotteen tuotekehitys
(2019)
Markkinoilla on erilaisia nestemäisiä maitorasvasta, kasvirasvasta sekä viljasta valmistettuja maustamattomia ja maustettuja ruoanvalmistustuotteitta vaihtelevilla rasvapitoisuuksilla. Insinöörityön tavoitteena oli kehittää ...
Pesu- ja kuivauslaitteiston soveltuvuuden selvittäminen piensalaateille
(2019)
Insinöörityö tehtiin Suomessa toimivalle Apetit-yritykselle. Työssä selvitettiin Apetitin pesu- ja kuivauslaitteiston soveltuvuutta käsittelyherkille pikkusalaateille. Tutkimus suoritettiin ajamalla babypinaattia pesurin ...
Smoothien ekologinen pakkaaminen
(2019)
Insinöörityön aiheena oli elintarvikkeiden ekologinen pakkaaminen ja sen hyödyntäminen smoothieiden pakkaamisessa. Työssä tutkittiin, miten markkinoilla olevia smoothieita pakataan ja millaisia ekologisia pakkausratkaisuja ...