Haku
Viitteet 1-10 / 50
Insights into Butyrate Production via Fermentation from Food Waste in a Biorefinery Development Project
(2020)
This thesis was made for the VTT Technical Research Center of Finland as a part of a biorefinery development project BioChem, funded by the Academy of Finland. The project aims to exploit food industry side-streams to ...
Siilojen käytön optimointi
(2020)
Insinöörityö tehtiin Myllyn Paras Oy:n toimeksiantona. Myllyn Paras Oy valmistaa Hyvinkäällä kahdella tehtaallaan jauhoja, suurimoita, hiutaleita ja pakastetuotteita. Insinöörityön aiheena oli siilojen käytön optimointi ...
IFS Food -standardin käyttöönotto Snellmanin Kokkikartano Oy:ssä
(2020)
Elintarvikealalla hyödynnetään runsaasti erilaisia kansainvälisiä laatu- ja elintarviketurvallisuusstandardeja. Yleisesti tunnustetuimpia elintarvikestandardeja ovat GFSI-vertaisarvioidut standardit, kuten IFS Food, joka ...
Ruokaviraston määrittelemät edellytykset viranomaislaboratoriolle
(2020)
Tämä insinöörityö tehtiin Snafu Oy:n toimeksiantona. Työssä selvitettiin, mitä yritykseltä vaadittaisiin, jotta se voisi perustaa omiin tiloihin joko omavalvontalaboratorion tai viranomaislaboratorion. Työn tavoitteena oli ...
Imeväisikäiselle suunnatun D-vitamiinitipan riskinarviointi
(2020)
Ravintolisät ovat elintarvikkeita. Ne poikkeavat kuitenkin normaaleista elintarvikkeista ulkonäöltään ja käyttötavaltaan ja ovat yleensä tiivistetymmässä muodossa. Ravintolisiä valmistetaan annosmuodossa ja niiden tarkoitus ...
Kahvin paahtoprofiilin optimointi akryyliamidipitoisuuden vähentämiseksi
(2021)
Insinöörityössä tutkittiin paahtoparametrien vaikutusta vaaleapaahtoisen kahvin akryyliamidipitoisuuteen ja se tehtiin Oy Gustav Paulig Ab:n toimeksiantona. Tavoitteena oli luoda yrityksen valmiille kaupalliselle tuotteelle ...
Uusien pakastusmenetelmien mahdollisuudet tuoreuden säilyttämisessä
(2020)
Työn tavoitteena oli selvittää markkinoilla olevien eväsleipien säilyvyysaika myyntiaikojen perusteella sekä kirjallisuuden perusteella selvittää, miten eväsleivän säilyvyyttä voisi pidentää lähinnä pakastamalla, jotta ...
Lähi-idän tuotteiden aistinvarainen arviointi
(2021)
Tämä insinöörityö tehtiin yhteistyössä Baba Foods Oy:n kanssa. Baba Foods Oy on suomalainen perheyritys, joka valmistaa Lähi-Idän kasvisruokaa vähittäiskauppoihin. Päivittäin se tuottaa noin tuhat tuotetta. Tuotteet ...
Tuoreleikattujen kasvisten laadun parantaminen erilaisten pesumenetelmien avulla
(2021)
Tämä insinöörityö tehtiin elintarviketuotantolaitokselle, jossa valmistetaan tuoreleikattuja kasviksia. Tavoitteena oli löytää optimaalisimmat pesumenetelmät tuoreleikatuille kasviksille parhaan mahdollisen säilyvyyden ...
Villikasveista jalosteiksi
(2020)
Tämä insinöörityö tehtiin Suomen 4H-liitolle, ja se oli osa isompaa Ruokaa luonnosta -hanketta. Työn tavoitteena oli tutkia villikasveja ja niiden ominaisuuksia sekä selvittää minkälaisilla menetelmillä niitä voitiin ...