Keitraaja työryhmän jäsenenä pitkän elokuvan tuotannossa
Nevalainen, Noora (2013)
Nevalainen, Noora
Karelia-ammattikorkeakoulu (Pohjois-Karjalan ammattikorkeakoulu)
2013
All rights reserved
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2013120119223
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2013120119223
Tiivistelmä
Elokuvakeitraus on tutkimaton elokuva-alan työtehtävä. Tämä opinnäytetyö tutkii keit-raajan roolia työryhmän jäsenenä pitkän elokuvan tuotannossa. Pääpaino työssä on, että lämmin ruoka valmistetaan ulkopuolisessa yrityksessä ja keitraajat tekevät kaiken muun tarjottavan. Tavoitteeni on nostaa keitraus puheenaiheeksi.
Opinnäytetyötäni varten selvitin kyselyllä elokuva-alalla työskenteleviltä heidän näke-myksiään keitrauksen nykytilasta. Tutkin keitrausta perehtymällä kirjallisuuteen ja muu-hun kirjoitettuun aineistoon. Työssä pääpaino on kirjoittajan omien kokemusten reflek-toimisessa.
Opinnäytetyön tuloksena ilmeni, että keitraajan työ on vaativaa ja työlästä. Keitraukses-sa on vielä paljon kehitettävää. Keitraus on usein osa-alue, josta tuotantoyhtiöt säästä-vät rahaa. Keitrauksen tärkeydestä puhutaan, mutta sen parantamisen eteen tehdään vähän työtä. Kuvauksissa toimivat henkilöt ovat usein viestinnän opiskelijoita, vaikka heillä ei ole ravitsemisalan koulutusta.
Opinnäytetyötäni varten selvitin kyselyllä elokuva-alalla työskenteleviltä heidän näke-myksiään keitrauksen nykytilasta. Tutkin keitrausta perehtymällä kirjallisuuteen ja muu-hun kirjoitettuun aineistoon. Työssä pääpaino on kirjoittajan omien kokemusten reflek-toimisessa.
Opinnäytetyön tuloksena ilmeni, että keitraajan työ on vaativaa ja työlästä. Keitraukses-sa on vielä paljon kehitettävää. Keitraus on usein osa-alue, josta tuotantoyhtiöt säästä-vät rahaa. Keitrauksen tärkeydestä puhutaan, mutta sen parantamisen eteen tehdään vähän työtä. Kuvauksissa toimivat henkilöt ovat usein viestinnän opiskelijoita, vaikka heillä ei ole ravitsemisalan koulutusta.