Hyppää sisältöön
    • Suomeksi
    • På svenska
    • In English
  • Suomi
  • Svenska
  • English
  • Kirjaudu
Hakuohjeet
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.
Näytä viite 
  •   Ammattikorkeakoulut
  • Turun ammattikorkeakoulu
  • Opinnäytetyöt (Avoin kokoelma)
  • Näytä viite
  •   Ammattikorkeakoulut
  • Turun ammattikorkeakoulu
  • Opinnäytetyöt (Avoin kokoelma)
  • Näytä viite

Kestävä kehitys ja lähiruoka osana kongressisuunnittelua : case Skål World Congress Turku 2011

Siitonen, Panu (2013)

 
Avaa tiedosto
Siitonen_Panu.pdf (213.2Kt)
Lataukset: 


Siitonen, Panu
Turun ammattikorkeakoulu
2013
All rights reserved
Näytä kaikki kuvailutiedot
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2013123122154
Tiivistelmä
Tämä opinnäytetyö tutkii kestävän kehityksen käsitettä ja tarkemmin vielä lähiruokaa sen alalajina. Työssä perehdytään kummankin käsitteen määritelmiin sekä niiden eri ulottuvuuksia. Tavoitteena on tehdä käsitteet mahdollisimman tutuiksi lukijalle muun muassa esimerkkien kautta, sillä molemmat käsitteet ovat tänä päivänä suhteellisen nuoria ja tarkkoja määritelmiä on vaikea löytää.

Työn toinen osuus keskittyy kestävän kehityksen näkökulman ja lähiruoan käyttämistä tapahtuma- ja kongressijärjestämisessä. Pääpaino on kestävän kehityksen käyttö tapahtumien ruokatuotteessa, mutta mainintoja sekä esimerkkejä löytyy myös ruokatuotteen ulkopuoleltakin. Tekstissä kerrotaan myös, mitä kannattaa ottaa huomioon erilaisia tapahtumien ruokakokonaisuuksia suunniteltaessa. Tämän osion tavoitteena on toimia ikään kuin oppaana tapahtumajärjestäjälle, joka harkitsee kestävän kehityksen sisällyttämistä oman tapahtumansa järjestämiseen.

Työn viimeisessä osiossa kerron lounastuotteen suunnitteluprosessista Turussa vuonna 2011 pidettyyn Skål World Congress- tapahtumaan. Kongressiin osallistui 1000 kävijää ympäri maailmaa. Tavoitteena oli suunnitella lounaskokonaisuus, mikä kuvastaa suomalaista ruokakulttuuria, on laaja ja monipuolinen sekä kestävän kehityksen mukainen. Kestävä kehitys ilmeni ruokatuotteessa lähiruoan ja vastuullisesti tuotettujen tuotteiden käytöllä.
Kokoelmat
  • Opinnäytetyöt (Avoin kokoelma)
Ammattikorkeakoulujen opinnäytetyöt ja julkaisut
Yhteydenotto | Tietoa käyttöoikeuksista | Tietosuojailmoitus | Saavutettavuusseloste
 

Selaa kokoelmaa

NimekkeetTekijätJulkaisuajatKoulutusalatAsiasanatUusimmatKokoelmat

Henkilökunnalle

Ammattikorkeakoulujen opinnäytetyöt ja julkaisut
Yhteydenotto | Tietoa käyttöoikeuksista | Tietosuojailmoitus | Saavutettavuusseloste