KoulutusalaLapin ammattikorkeakouluMajoitus- ja ravitsemisala

    • Henkilöstöjohtaminen ja asiakastyytyväisyys : Case Bar & Café Hemingway's Rovaniemi 

      Vilokkinen, Marianne; Puittinen, Jenna (Rovaniemen ammattikorkeakouluLapin ammattikorkeakoulu, 2013)
      Opinnäytetyössä käsitellään Rovaniemen Bar & Café Hemingway’sin asiakastyytyväisyyttä ja tutkitaan vuoropäällikön haastattelun avulla henkilöstöjohtamista. Kysely- ja haastatteluvastauksien perusteella halutaan selvittää, ...
    • Henkilöstöjohtaminen Rovaniemen Alkossa 

      Vuotila, Vili (2022)
      Henkilöstöjohtamisen kehittäminen osana johtamistyötä.
    • Hotellien paloturvallisuusjohtaminen Rovaniemellä 

      Niemelä, Elli (Rovaniemen ammattikorkeakouluLapin ammattikorkeakoulu, 2012)
      Opinnäytetyön tarkoituksena oli selvittää kuinka hyvin hotellien pelastussuunnitelmat on otettu käyttöön Rovaniemen hotelleissa sekä minkälaiset ovat hotellin johdon asenteet paloturvallisuutta kohtaan. Opinnäytetyön ...
    • Huskyfarmien Sertifikaatti 

      Koivikko, Lena (2019)
      Opinnäytetyön aiheena on huskyfarmien sertifikaatti, joka korvaa eläinlääkärinto-distuksen eläimen hyvinvoinnista. Ulkomaiset matkanjärjestäjät ovat esittäneet Syötteen Eräpalvelulle toiveen sertifikaatista. Koska ...
    • Hyvinvointimatkailun tulevaisuudennäkymät Lapissa 

      Hokkanen, Hanna; Tiittanen, Johanna (Lapin ammattikorkeakoulu, 2014)
      Opinnäytetyössä tarkasteltiin hyvinvointimatkailun käsitettä ja siinä selvitettiin hyvinvointimatkailun tulevaisuudennäkymiä Lapissa. Hyvinvointimatkailu on käsitteenä laaja se voi tarkoittaa eri yhteyksissä eri asioita. ...
    • Hyväntekeväisyystapahtuman suunnitelma : Koko kansan hyväntekeväisyysjuoksu 

      Paakkari, Paula (Lapin ammattikorkeakoulu, 2014)
      Tämän opinnäytetyön tarkoituksena on toiminnallinen ja osallistava hyväntekeväisyystapahtuma. Toimeksiantajana työssä on Sydänlapset ja aikuiset ry Lapin alueosasto ja yhteistyökumppanina pitkänmatkanjuoksijoiden erikoisseura ...
    • Improving Lapland’s customer service for French visitors: Creating cross-cultural training material for Ylläs region 

      Prévost, Nathalie (2022)
      Opinnäytetyön aiheena oli Ylläksen alueen ranskalaisten asiakkaiden asiakaspalvelun kehittäminen. Toimeksiantajana oli Visit Ylläs, joka hoitaa Ylläksen alueen markkinointia. Opinnäytetyön tavoitteena oli kehittää Ylläksen ...
    • Informaatiokansiot osana markkinointia 

      Kaartinen, Tiina (Rovaniemen ammattikorkeakouluLapin ammattikorkeakoulu, 2011)
      Tämän työn tarkoituksena oli tehdä yrittäjälle informaatiokansiot ja tutkia niiden liittymistä markkinointiin. Lisäksi tein yrityksen asiakkaille asiakastyytyväisyyskyselyn selvittääkseni asiakkaiden näkökulman yrityksen ...
    • Itsevalmentava työyhteisö: Rovaniemen Coffee Housen, Ristorante Rosson ja Uitto Pubin osaajat henkilöstön kouluttajana. Taustatutkimus ja toimin-tasuunnitelma 

      Pou Gascón, David (2019)
      Opinnäytetyössä kartoitettiin toimeksiantajan henkilöstön toiveita ja tarpeita omaan osaamisen kehittämistä varten. Tehtävän tarkoitus oli hyödyntää yrityk-sen oman työyhteisön osaamisia ja taitoja henkilökunnan jatkuvassa ...
    • "Jalkaa oven väliin" : Työelämäyhteistyön vaikuttavuus opiskelijan näkökulmasta 

      Toljamo, Sanna; Pulju, Kaisu (Rovaniemen ammattikorkeakouluLapin ammattikorkeakoulu, 2011)
      Opinnäytetyön tavoitteena oli selvittää opiskelijoiden näkökulma Restonomi kehittäjänä – uusi toimintamalli yritysyhteistyöhön hankkeen työelämäyhteistyöstä ja vaikuttavuudesta. Tutkimusmenetelmiksi valittiin kysely- ja ...
    • Kahvila-Konditoria Häggmanin asiakastyytyväisyyden kehittäminen 

      Aitto-oja, Jonna (Rovaniemen ammattikorkeakouluLapin ammattikorkeakoulu, 2011)
      Opinnäytetyö kehitti Oulaisissa sijaitsevan Häggman-ketjuun kuuluvan kahvila-konditoria Raninen-Pinola Ky:n asiakastyytyväisyyttä. Tutkimusongelmana oli kahvilan asiakastyytyväisyyden selvittäminen ja sen kehittäminen. Työn ...
    • Kansainvälisten matkailijoiden odotukset lappilaisista ravitsemispalveluista Rovaniemellä 

      Maukonen, Saana; Arvio, Salla (Rovaniemen ammattikorkeakouluLapin ammattikorkeakoulu, 2013)
      Opinnäytetyömme käsittelee kansainvälisten matkailijoiden odotuksia lappilaisista ravitsemispalveluista Rovaniemellä. Työssämme perehdyimme asiakasodotuksiin vaikuttaviin tekijöihin, joiden pohjalta selvitimme Rovaniemellä ...
    • KARTOITUS SODANKYLÄN TAAJAMAN RAVITSEMISLIIKKEIDEN NYKYTILASTA JA UUDEN RAVITSEMISLIIKKEEN TARPEESTA 

      Vaarala, Teija (Lapin ammattikorkeakoulu, 2014)
      Opinnäytetyöni tavoitteena oli kartoittaa Sodankylän taajaman ravitsemisliikkeiden nykytilaa ja mahdollisen uuden ravitsemisliikkeen tarvetta. Toimeksiantajanani toimi Sodankylän kehittämispalvelut. Tietoperustassa ...
    • Kempeleen ja Limingan matkailun tulevaisuus 

      Piippo, Maija (2021)
      Opinnäytetyön aiheena oli Pohjois-Pohjanmaalla, Oulun eteläpuolella sijaisevien Kempeleen ja Limingan kuntien ja alueella toimivien yritysten matkailupalvelutarjonta matkailun megatrendien valossa. Matkailija ei näe rajaa ...
    • Keveyttä tarjottimelle : Varusmiesten ostohalukkuus kevyempiin tuotteisiin Sodankylän sotilaskodissa 

      Palojärvi, Jenna; Aikio, Taru (Rovaniemen ammattikorkeakouluLapin ammattikorkeakoulu, 2012)
      Opinnäytetyössä käsitellään Sodankylän sotilaskodin myyntituotteiden kehit-tämistä kyselylomakkeen avulla. Opinnäytetyön pohjana on VARU- interventio tutkimus. Projektin tarkoituksena oli saada tietoa nuorten miesten ...
    • Koronaviruksen vaikutukset Ylläksen yrityksiin 

      Pikkarainen, Viljami (2021)
      Opinnäytetyössä käsitellään vuonna 2019 joulukuussa alkanutta koronavirus-pandemiaa ja hallituksemme asettamia rajoituksia, joiden tarkoituksena oli estää viruksen leviäminen sekä näiden rajoitusten vaikutuksia Ylläksen ...
    • Koronaviruksen vaikutus Hailuodon matkailuun 

      Ruuskanen, Olga (2020)
      Tämän opinnäytetyön aiheena on joulukuussa 2019 löydetty uusi koronavirus, covid-19. jota puhekielessä kutsutaan koronavirukseksi tai lyhyemmin pelkästään koronaksi. Korona aiheutti maailman pysähtymisen lähes maailmanlaajuisesti ...
    • Kosher-ruokaohjeistus matkailuyritykselle 

      Leppiaho, Erja (Rovaniemen ammattikorkeakouluLapin ammattikorkeakoulu, 2013)
      Opinnäytetyöni tavoite oli laatia kosher-ruokaohjeistus matkailuyritykselle. Toimeksiantajakseni tälle työn sain samassa aikuisryhmässä opiskelleen Teija Kaaretkosken, joka omistaa pitopalveluyrityksen Sodankylässä. Tietoperustaa ...
    • KOULURUOKAILUN ONGELMIA : Miten kehittää yläasteen kouluruokailua 

      Keränen, Tarja (Rovaniemen ammattikorkeakouluLapin ammattikorkeakoulu, 2011)
      Suomessa kouluruokaa on tarjoiltu jo yli kuusikymmentä vuotta. Päivittäinen ilmainen lounasateria tarjoillaan esi–ja perusopetuksesta lähtien aina toisen asteen loppuun saakka. Suomen lisäksi ilmaista kouluruokaa tarjoillaan ...
    • Kukkolaforsen Turist & Konferensin asiakastyytyväisyyden kehittäminen 

      Määttä, Mikko (Rovaniemen ammattikorkeakouluLapin ammattikorkeakoulu, 2012)
      Tämän opinnäytetyön tavoitteena on selvittää toimeksiantajayrityksen Kukkolaforsen Turist & Konferensin asiakastyytyväisyyttä. Tämän tutkimuksen avulla selviää toimeksiantajayrityksen asiakastyytyväisyyden nykytila, mökki- ...