KoulutusalaLapin ammattikorkeakouluMajoitus- ja ravitsemisala

    • A LA CARTE -ANNOSTEN KEHITTÄMINEN RAVINTOLA HOTKUUN 

      Syrjälä, Vesa (Lapin ammattikorkeakoulu, 2014)
      Tämä opinnäytetyö käsittelee à la carte -annosten suunnittelua Kuusamossa sijaitsevaan Ravintola Hotkuun. Työn lähtökohtina oli uusien tuotteiden suunnittelu ja sitä kautta tuotekehitysprosessin luominen yritykseen. Työssä ...
    • Aavasaksan hiihtokeskuksen toiminnan kehittäminen 

      Korkeakangas, Antti; Tuohino, Matti (Rovaniemen ammattikorkeakouluLapin ammattikorkeakoulu, 2012)
      Opinnäytetyön tavoitteena on luoda Aavasaksan hiihtokeskukselle kehittämisideoita, jotka mahdollistaisivat sekä keskuksen kehittymisen lähemmäksi nykypäivän standardeja että sen taloudellisesti kannattavan toiminnan. ...
    • Ahvenanmaa - Frisbeegolfsaari. Frisbeegolfmatkailun kohderyhmät 

      Päivinen, Joni (2021)
      Tämä opinnäytetyö on DiscGolfParkin toimeksiannon alaisuudessa tehty kartoitus Ahvenanmaan frisbeegolfmatkailun kohderyhmistä sekä matkailijaprofiileista. Työn tehtävänä oli selvittää monivalintakyselyn, tilastojen, ...
    • ”AMK ON KÄYTÄNNÖNLÄHEISEMPI” – ROVANIEMEN AMMATTIKORKEAKOULUN MATKAILU-, RAVITSEMIS- JA TALOUSALAN IMAGO POTENTIAALISTEN HAKIJOIDEN KOKEMANA SYKSYLLÄ 2010 

      Illikainen, Kati; Simonaho, Anne-Mari (Rovaniemen ammattikorkeakouluLapin ammattikorkeakoulu, 2010)
      Opinnäytetyö käsittelee Rovaniemen ammattikorkeakoulun imagoa ja sen merkitystä Rovaniemen ammattikorkeakoulun matkailu-, ravitsemis- ja talousalalle. Opinnäytetyön tavoitteena oli selvittää kyselylomakkeen avulla millainen ...
    • Ammattikeittiöiden eri tuotantotavat : Mahdollisuus kehittää julkisia ruokapalveluita 

      Sarre, Mira (Lapin ammattikorkeakoulu, 2014)
      Tässä opinnäytetyössä keskitytään ammattikeittiöiden eri tuotantotapoihin. Toimeksiantajana työssä on julkisia ateria- ja puhtauspalveluita tuottava Liikelaitos Oulun Serviisi. Työn tavoitteena oli selvittää eri tuotantotapojen ...
    • Annen pullapuodin asiakastyytyväisyyden kehittäminen 

      Korkalo, Marjo (Rovaniemen ammattikorkeakouluLapin ammattikorkeakoulu, 2012)
      Opinnäytetyön tarkoituksena oli selvittää Annen pullapuodin asiakkaiden tyytyväisyyttä asiakastyytyväisyyskyselyn sekä havainnoinnin kautta ja löytää ne asiat, jotka kaipaavat kehittämistä. Yritykseen ei ole ennen tehty ...
    • Arjen henkilöstöjohtamisen kehittäminen 

      Uusitalo, Asta (2021)
      Opinnäytetyön aihe oli arjen henkilöstöjohtamisen kehittäminen Ravintola Ruskassa. Toimeksiantajana oli Ravintola Ruska Sodankylässä. Opinnäytetyön tehtävänä oli selvittää Ravintola Ruskan sekä yleisesti yritysten arjen ...
    • Asiakastyytyväisyystutkimus uudistetussa ravintola Auringossa 

      Pykäläinen, Jonas (2021)
      Tämän opinnäytetyön tehtävänä on asiakastyytyväisyyden mittaaminen ammattiopisto Lappian uudistuneessa henkilöstö- ja opiskelijaravintola Auringossa. Ravintolatoiminnan lähtökohtana on tyytyväinen asiakas. Jos ei ole ...
    • Asiakkaan turvallisuuskokemus majoitusliikkeessä : Case Hotel Rantasipi Pohjanhovi 

      Kilpeläinen, Iida-Maria (Lapin ammattikorkeakoulu, 2014)
      Opinnäytetyön tarkoituksena oli selvittää, miten asiakkaiden turvallisuus toteutuu turvallisuuden arvoketjun osiossa majoitusliike. Tavoitteena oli kartoittaa, millaisia ovat hotellin tekemät panostukset turvallisuuden ...
    • Askel kohti kahvilayrittäjyyttä: Oman kahvilayrityksen perustamiseen valmistautuminen 

      Suomela, Emma (2020)
      Tässä opinnäytetyössä tavoitteena oli ottaa askel kohti kahvilayrittäjyyttä, eli perehtyä yrittäjyyteen ja uuden kahvilan perustamiseen liittyviin vaiheisiin. Tässä työssä keskityttiin liikeidean ja sitä kautta liiketoiminnan ...
    • Dialyysipotilaan aamiainen ja sen sisältävät ravintoaineet Pudasjärven dialyysiyksikössä 

      Juusola, Jaakko; Foudilainen, Tommi (Rovaniemen ammattikorkeakouluLapin ammattikorkeakoulu, 2012)
      Aamiaisen jakaminen monissa dialyysiyksiköissä on lopetettu pääosin kustannussyistä, kysymättä potilaiden mielipidettä asiaan. Tämän vuoksi meidän tarkoituksena oli haastatella neljää potilasta siitä, onko aamiainen ...
    • Eettinen johtaminen matkailu- ja ravitsemisalalla 

      Nikka, Johanna (2020)
      Opinnäytetyön aiheena oli eettinen johtaminen. Opinnäytetyössä selvitettiin mitä eettinen johtaminen on ollut aikaisemmin ja mitä se on nyt. Kun historiaan perehdyttiin, todettiin että johtaminen on muuttunut paljon sadassa ...
    • Ei pidä tuijottaa pelkkää vammaa, vaan palvella ihmistä : Erityisasiakkaiden kohtaaminen kahvilassa ja ravintolassa 

      Rantakokko, Anne (Rovaniemen ammattikorkeakouluLapin ammattikorkeakoulu, 2011)
      Esteettömyyden vaatimus on paljon muutakin kuin fyysinen esteettömyys. Asenteiden muutos koskee sekä vammaisia itseään että asiakaspalvelijoita, jotka kohtaavat päivittäin erityisasiakkaita. Opinnäytetyössäni käsittelen ...
    • Elintarvikeyrityksen tarvekartoitus ja tuotantotilojen laitekustannusarvio liiketoimintasuunnitelman tueksi 

      Ylisaari, Satu; Lilja, Katja (Rovaniemen ammattikorkeakouluLapin ammattikorkeakoulu, 2012)
      Opinnäytetyön taustalla ovat suunnitelmat omien leipomo- ja marja-alan yritysten perustamiseksi. Tavoitteena oli selvittää Lapissa toimivia kilpailevia yrityksiä ja elintarvikkeita myyvien ja valmistavien yritysten ...
    • Ennakointiprosessin kehittäminen kehitysyhtiössä : MW-Kehitys Oy:hyn vaikuttavat muutostekijät 2023–2035 

      Ufer, Silvia (2023)
      Tämän opinnäytetyön tarkoitus oli selvittää mitkä toimintaympäristön muutosvoimat kohdistuvat Mänttä-Vilppulan kaupungin elinkeino- ja kehitysyhtiö MW-Kehitys Oy:hyn vuosina 2023–2035 ja miten nämä vaikuttavat toimeksian ...
    • Enontekiön Hetan kahvila- ja ravintolapalvelujen riittävyys vuonna 2010 

      Poikela, Riikka (Rovaniemen ammattikorkeakouluLapin ammattikorkeakoulu, 2011)
      Tässä opinnäytetyössä selvitetään, millaisia kahvila- ja ravintolapalveluja Enontekiön kirkonkylässä Hetassa on tällä hetkellä tarjolla ja onko kylässä riittävästi kahvila- ja ravintolapalveluja. Toimeksiantajana työssä ...
    • ESIMIEHEN VASTUU SEKSUAALISESTA HÄIRINNÄSTÄ RAVINTOLOISSA 

      Soikkeli, Heidi (Rovaniemen ammattikorkeakouluLapin ammattikorkeakoulu, 2012)
      Opinnäytetyön aiheena on seksuaalinen häirintä ravintolaesimiesten näkökulmasta. Tavoitteena on kuvata ilmiötä siten, että työn tilaaja, Palvelualojen ammattiliitto PAM ry, pystyy hyödyntämään tutkimuksessa syntynyttä ...
    • Franchising-yrittäjyys uravaihtoehtona 

      Tomperi, Antti; Määttä, Reijo (Rovaniemen ammattikorkeakouluLapin ammattikorkeakoulu, 2011)
      Yrittäjäksi ryhtyminen on todella suuri päätös, ja monelle myös vaikea. Monet saattavat haluta yrittäjäksi, mutta eivät oikein tiedä mikä olisi niin kannattava liikeidea että yrittäjäksi kannattaa sekä uskaltaa ryhtyä. ...
    • Frisbeegolf osana kaupunkibrändiä 

      Hakso, Stefan (2023)
      Frisbeegolf on noussut kulttisuosioon viimeisen viiden vuoden aikana, jonka vuoksi työni aihe on frisbeegolfkulttuuri Rovaniemellä. Opinnäytetyössäni tehtävänä oli selvittää rovaniemeläisten frisbeegolfaajien suhde ...
    • Gluteenittoman ruokavalion huomioiminen Oulun keskustan kahviloissa 

      Alila, Emma; Vähämetsä, Miia (Rovaniemen ammattikorkeakouluLapin ammattikorkeakoulu, 2011)
      Opinnäytetyö selvitti keliakia-asiakkaiden huomioimisen Oulun keskustan kahviloissa. Tutkimusongelmina työssä olivat: Miten keliakia-asiakas kokee palvelun ja tarjonnan kahviloissa ja mitä toiveita heillä on niistä? Mikä ...