Näytä suppeat kuvailutiedot

Mallitehtävänkuvauksien kehittäminen Ruokaviraston Henkilöstöyksikölle helpottamaan työnjakosuunnittelua

Kauppila, Lea (2021)

dc.contributor.authorKauppila, Lea
dc.date.accessioned2022-01-19T14:50:42Z
dc.date.available2022-01-19T14:50:42Z
dc.date.issued2021-
dc.identifier.urihttp://www.theseus.fi/handle/10024/702983
dc.description.abstractTämän toiminnallisen opinnäytetyön toimeksiantajana toimii Ruokaviraston Henkilöstöyksikkö. Työn tarkoituksena on luoda Ruokaviraston Henkilöstöyksikön henkilöstöhallinnon tiimille kolme esimerkinomaista mallitehtävänkuvausta, mitkä kattavat kaikki heidän tiiminsä työtehtävät. Mallitehtävänkuvauksien on tarkoitus auttaa heitä monipuolistamaan heidän asiantuntijoidensa tehtävänkuvauksia ja auttaa heidän työnjakosuunnittelussaan. Opinnäytetyö toteutettiin elo-joulukuun 2021 aikana. Tämä opinnäytetyö on rajattu koskemaan vain Ruokaviraston Henkilöstöyksikön henkilöstöhallinnon tiimin asiantuntijoiden tehtävänkuvauksia. Näin ollen muun Ruokaviraston sekä Henkilöstöyksikön tehtävänkuvauksia ei huomioida näiden produktien luomisessa. Vaikka opinnäytetyö on toiminnallinen sisältää se kvalitatiivisen tutkimuksen kahdella eri aineistonkeruumenetelmällä. Aineistonkeruu toteutetaan lomake- sekä teemahaastatteluilla. Haastateltavina toimii henkilöstöhallinnon tiimin asiantuntijat ja tiimiä vetävä henkilöstöpäällikkö sekä viraston henkilöstöjohtaja. Tehtävänkuvauksen teoriaa käydään läpi tehtävänkuvauksen sisällön, työtehtävän, vastuiden, osaamisen, yksilön osaamisen, työn vaativuuden määrittelyllä sekä tehtävänkuvauksen rakenteen avulla. Tätä teoriaosiota käytetään haastattelurunkojen rakentamisen tukena. Toisessa teoriaosiossa kerrotaan projektin toteuttamisen eri vaiheista, projektisuunnitelmasta sekä lomake- ja teemahaastatteluista aineistonkeruumenetelminä. Työn tuloksena syntyy kolme mallitehtävänkuvausta toimeksiantajalle, mitkä kattavat toimeksiantajan henkilöstöhallinnon tiimin työtehtävät. Näiden mallitehtävänkuvausten avulla voidaan kehittää työnjakosuunnittelua ja edesauttaa moniosaamisen kehittämistä. Toimeksiantaja saa myös tietoa heidän henkilöstöhallinnon tiiminsä työtehtävien nykytilanteessa niihin liittyen vastuiden, osaamisen ja kuormittavuuden osalta, mitä henkilöstöhallinnon asiantuntijoiden haastatteluissa tuli ilmi.-
dc.language.isofin-
dc.rightsfi=All rights reserved. This publication is copyrighted. You may download, display and print it for Your own personal use. Commercial use is prohibited.|sv=All rights reserved. This publication is copyrighted. You may download, display and print it for Your own personal use. Commercial use is prohibited.|en=All rights reserved. This publication is copyrighted. You may download, display and print it for Your own personal use. Commercial use is prohibited.|-
dc.titleMallitehtävänkuvauksien kehittäminen Ruokaviraston Henkilöstöyksikölle helpottamaan työnjakosuunnittelua-
dc.type.ontasotfi=AMK-opinnäytetyö|sv=YH-examensarbete|en=Bachelor's thesis|-
dc.identifier.urnURN:NBN:fi:amk-202201191447-
dc.subject.specializationHR ja johtaminen-
dc.subject.degreeprogramfi=Liiketalous, hallinto ja markkinointi|sv=Företagsekonomi, förvaltning och marknadsföring|en=Business Management, Administration and Marketing|-
dc.subject.ysotoimenkuvat-
dc.subject.ysohenkilöstöhallinto-
dc.subject.ysoosaaminen-
dc.subject.disciplineLiiketalouden koulutusohjelma-
annif.suggestions.linkshttp://www.yso.fi/onto/yso/p18871|http://www.yso.fi/onto/yso/p301|http://www.yso.fi/onto/yso/p8343|http://www.yso.fi/onto/yso/p554|http://www.yso.fi/onto/yso/p6374|http://www.yso.fi/onto/yso/p14260|http://www.yso.fi/onto/yso/p9365|http://www.yso.fi/onto/yso/p3006|http://www.yso.fi/onto/yso/p1380|http://www.yso.fi/onto/yso/p3128fi


Tiedostot

Thumbnail

Viite kuuluu kokoelmiin:

Näytä suppeat kuvailutiedot