Vuokratyö Suomessa : vuokratyön eriasteinen käyttö ravintoloissa
Reponen, Vera (2022)
Reponen, Vera
2022
All rights reserved. This publication is copyrighted. You may download, display and print it for Your own personal use. Commercial use is prohibited.
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2022052512047
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2022052512047
Tiivistelmä
Opinnäytetyö käsittelee vuokratyövoiman käyttöä Suomessa ravintola-alla. Opinnäytetyössä käsitellään teoriaviitekehyksenä ravintola-alan työllisyystilannetta, työvoimapulaa ja näiden vaikutusta vuokratyövoiman käyttöön. Tutkimuskohteena on vuokratyövoiman eriasteinen käyttö. Opinnäytetyön tavoitteena on selvittää missä tilanteissa vuokratyövoimaa käytetään, minkälaisiin tehtäviin vuokratyöntekijöitä halutaan sekä henkilöstön kustannusrakenteet ja vuokratyön kustannukset. Opinnäytteessä pohditaan myös vuokratyön haasteita ja mahdollisuuksia sekä onko vuokratyö ratkaisu ravintola-alan työvoimapulaan.
Aineistonkeruumenetelmänä käytettiin sähköpostitse toteutettua haastattelua. Tukimusta varten haastateltiin kolmen eri ravintola-alan yrityksen henkilöstöasioista vastaavaa henkilöä. Lähteinä on käytetty alan lehtiä, artikkeleita sekä aiheeseen liittyvää kirjallisuutta.
Haastattelujen mukaan vuokratyövoimaa käytetään ympäri vuoden muun muassa paikkaamaan sairaslomia. Vuokratyövoimalla täytetään myös vakituisia paikkoja. Ravintola-alalla vuokratyövoimaa palkataan kaikkiin työtehtäviin kuten tarjoilijan, kokin, baari-. festivaali- ja aputyöntekijän tehtäviin. Myös esihenkilöitä palkataan vuokrafirman kautta, mutta tavallisempaa on palkata esihenkilöt suoraan yrityksen kirjoille. Vuokratyötä käytetäänkin helpottamaan yrityksen työtä, kun työnantajan velvollisuudet kuten työterveyshuolto ja muut työnantajalle kuuluvat sivukustannukset siirtyvät vuokrafirmalle.
Haastatteluvastauksista voidaan siis päätellä, että ravintola-alalla vuokratyövoimaa käytetään monenlaisiin tarpeisiin. Vuokratyö palvelee monenlaisia työntekijöitä ja työnantajia, mutta vuokratyö ei ole pitkä aikainen ratkaisu työvoimapulaan. Työvoimapulan taltuttamiseksi tarvitaan esimerkiksi palkkaukseen ja verotukseen liittyviä ratkaisuja korkeammalta taholta. Ravintola-alaa ei koeta houkuttelevana alana ja huonon maineen parantamiseksi on keksittävä ratkaisuja, jotta saadaan ihmiset innostumaan ja palaamaan alalle.
Aineistonkeruumenetelmänä käytettiin sähköpostitse toteutettua haastattelua. Tukimusta varten haastateltiin kolmen eri ravintola-alan yrityksen henkilöstöasioista vastaavaa henkilöä. Lähteinä on käytetty alan lehtiä, artikkeleita sekä aiheeseen liittyvää kirjallisuutta.
Haastattelujen mukaan vuokratyövoimaa käytetään ympäri vuoden muun muassa paikkaamaan sairaslomia. Vuokratyövoimalla täytetään myös vakituisia paikkoja. Ravintola-alalla vuokratyövoimaa palkataan kaikkiin työtehtäviin kuten tarjoilijan, kokin, baari-. festivaali- ja aputyöntekijän tehtäviin. Myös esihenkilöitä palkataan vuokrafirman kautta, mutta tavallisempaa on palkata esihenkilöt suoraan yrityksen kirjoille. Vuokratyötä käytetäänkin helpottamaan yrityksen työtä, kun työnantajan velvollisuudet kuten työterveyshuolto ja muut työnantajalle kuuluvat sivukustannukset siirtyvät vuokrafirmalle.
Haastatteluvastauksista voidaan siis päätellä, että ravintola-alalla vuokratyövoimaa käytetään monenlaisiin tarpeisiin. Vuokratyö palvelee monenlaisia työntekijöitä ja työnantajia, mutta vuokratyö ei ole pitkä aikainen ratkaisu työvoimapulaan. Työvoimapulan taltuttamiseksi tarvitaan esimerkiksi palkkaukseen ja verotukseen liittyviä ratkaisuja korkeammalta taholta. Ravintola-alaa ei koeta houkuttelevana alana ja huonon maineen parantamiseksi on keksittävä ratkaisuja, jotta saadaan ihmiset innostumaan ja palaamaan alalle.