Näytä suppeat kuvailutiedot

Ravintola Kalastajatorpan makuja 1970-luvulta tähän päivään

Sivula, Emma-Liisa (2014)

dc.contributor.authorSivula, Emma-Liisa
dc.date.accessioned2014-06-04T09:32:15Z
dc.date.available2014-06-04T09:32:15Z
dc.date.issued2014
dc.identifier.uriURN:NBN:fi:amk-2014060411712
dc.identifier.urihttp://www.theseus.fi/handle/10024/78271
dc.description.abstractOpinnäytetyö käsittelee Kalastajatorpan à la carte -listoja 70-luvulta 2000-luvulle. Ka-lastajatorppa viettää 100-vuotispäiviään vuonna 2015, ja työ on toteutettu toimeksiantoja yritykselle kirjoitettavaa historiikkia varten. Päätutkimuskohteena on tutkia listojen muu-tosta tutkittavalta ajalta. Tietoperustassa käydään läpi suomalaista ravintola- ja ruokakulttuurin historiaa ja ruo-kalistasuunnittelun perustaa. Nämä auttavat ymmärtämään ruokalistojen tyyliä ja ruoka-lajien valintaa eri ajanjaksoina. Työ toteutettiin keväällä 2014 ja tutkimusaineisto kerättiin maalis-huhtikuussa. Tutkittava aineisto koostuu 21:stä à la carte -listasta. Tutkimusmenetelmänä on käytetty kvali-tatiivista eli laadullista tutkimusmenetelmää. Tapaustutkimus on toteutettu dokumentti-analyysin ja teemahaastattelun avulla. Aineistona on käytetty Hotelli- ja ravintolamuse-osta löytyviä à la carte -listoja. Menuista on tutkittu ruokalajien määrää, käytettyjä pää-raaka-aineita, listoilla käytettyä kieltä ja listojen ulkonäköä. Haastattelu toteutettiin tou-kokuussa ja sen avulla pyrittiin selvittämään ruokalistoihin vaikuttavia tekijöitä. Tutkimuksessa saatavia tuloksia vertaillaan keskenään ja pyritään saamaan vastaus pää-tutkimusongelmaan: Miten Kalastajatorpan ruokalistat ovat muuttuneet 70-luvulta tähän päivään ja mitkä asiat ovat ohjanneet muutoksia? Tutkimuksesta selviää, että Kalastajatorpan listat ovat 70–80-luvuilla olleet samanlaiset ulkonäöllisesti. Pääraaka-aineissa on muutoksia jonkin verran. Kasvisruoka ja terveelli-syys nousevat 2000-luvulla listoille. Kalastajatorpan raaka-aineet ovat pitkään koostuneet kausituotteista, sillä ennen 90-lukua oli hankalaa saada raaka-aineita ulkomailta. Kalastajatorppaan ei ole vaikuttanut ravintolakulttuurissa tapahtuneet muutokset samalla tavalla kuin muissa ravintoloissa sen syrjäisen sijainnin, ja kanta-asiakkaista koostuvan asiakaskunnan vuoksi.fi
dc.language.isofin
dc.publisherHAAGA-HELIA ammattikorkeakoulu
dc.rightsAll rights reserved
dc.titleRavintola Kalastajatorpan makuja 1970-luvulta tähän päiväänfi
dc.type.ontasotfi=AMK-opinnäytetyö|sv=YH-examensarbete|en=Bachelor's thesis|
dc.identifier.dscollection10024/438
dc.organizationHAAGA-HELIA ammattikorkeakoulu
dc.keywordRavintola
dc.keywordruokalistat
dc.keywordruokakulttuuri
dc.keywordruoka-aineet
dc.keywordhistoria
dc.contributor.organizationHAAGA-HELIA ammattikorkeakoulu
dc.subject.degreeprogramfi=Majoitus- ja ravitsemisala|sv=Inkvarterings- och kosthållsbranschen|en=Hotel and Restaurant|
dc.subject.disciplineHotelli- ja ravintola-alan koulutusohjelma


Tiedostot

Thumbnail

Viite kuuluu kokoelmiin:

Näytä suppeat kuvailutiedot