Aamiaispalvelujen koettu laatu : Case: Cumulus-hotellien aamiaispalvelut
Tuomaala, Virva (2013)
Tuomaala, Virva
2013
All rights reserved. This publication is copyrighted. You may download, display and print it for Your own personal use. Commercial use is prohibited.
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2023070524503
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2023070524503
Tiivistelmä
Tutkimuksen tavoitteena oli kehittää Cumulus-hotellien aamiaispalvelukonseptia. Tutkimuksella selvitettiin, kuinka Cumulus-hotellit voivat kehittää aamiaista laadukkaampaan, kannattavampaan ja asiakkaita paremmin palvelevampaan suuntaan. Kehittäminen kohdistetaan laatuun, monipuolisuuteen, kannattavuuteen ja hävikkiin, mutta kuitenkin niin, että konseptin mukainen laatu säilyy.
Tutkimusmenetelminä käytettiin kvantitatiivista tutkimusmenetelmää, havainnointia ja olemassa olevien dokumenttien sisällönanalyysiä. Tutkimus toteutettiin kyselylomakkeen avulla sekä havainnoimalla asiakkaita. Kerätyn aineiston pohjalta selvitettiin, vastaavatko hotellin aamiaispalvelut asiakkaiden tarpeita, koetaanko hotellin aamiainen riittäväksi ja laadukkaaksi, sekä tutkittiin mitä muutoksia asiakkaat toivovat hotellin aamiaispalveluihin ja tuotteisiin.
On tärkeää, että laatu säilyy tasaisena koko aamiaisen ajan. Varsinkin ketjun kannalta on tärkeää, että kaikkialla tarjoiltava ruoka on tasalaatuista ja saatu palvelu myös samat standardit täyttävää. Tutkimuksen tuloksista kävi ilmi, että palvelun koettuun ja odotettuun laatuun oltiin pää-osin tyytyväisiä. Yksittäisiä odotetussa laadussa esiin nousseita puutteita ilmeni: esimerkiksi aamiaisravintoloiden ahtaat tilat, aamiaispöytien sijoittelu sekä erikokoisten lautasten puuttuminen. Vastaajat olivat myös huolissaan siitä, huolehditaanko omavalvonnasta ja turvallisuudesta koko aamiaisen ajan.
Tutkimuksen perusteella voidaan sanoa, että hyvän palvelun laadun eteen on tehtävä paljon työtä. Cumulus-hotellien aamiaispalveluissa tulisi kiinnittää huomiota yksittäisiin pieniinkin puutteisiin laadussa ja palvelun tuotantoprosessissa. Asiakkaiden esittämät kehitysideat kannattaa huomioida varsinaista kehittämissuunnitelmaa tehdessä. Asiakaspalvelun kehittyminen asettaakin organisaatiolle valtavan haasteen. Palvelunlaadun tulee säilyä korkealla, niin että asiakkaiden odotusarvo tulee täytetyksi.
Tutkimusmenetelminä käytettiin kvantitatiivista tutkimusmenetelmää, havainnointia ja olemassa olevien dokumenttien sisällönanalyysiä. Tutkimus toteutettiin kyselylomakkeen avulla sekä havainnoimalla asiakkaita. Kerätyn aineiston pohjalta selvitettiin, vastaavatko hotellin aamiaispalvelut asiakkaiden tarpeita, koetaanko hotellin aamiainen riittäväksi ja laadukkaaksi, sekä tutkittiin mitä muutoksia asiakkaat toivovat hotellin aamiaispalveluihin ja tuotteisiin.
On tärkeää, että laatu säilyy tasaisena koko aamiaisen ajan. Varsinkin ketjun kannalta on tärkeää, että kaikkialla tarjoiltava ruoka on tasalaatuista ja saatu palvelu myös samat standardit täyttävää. Tutkimuksen tuloksista kävi ilmi, että palvelun koettuun ja odotettuun laatuun oltiin pää-osin tyytyväisiä. Yksittäisiä odotetussa laadussa esiin nousseita puutteita ilmeni: esimerkiksi aamiaisravintoloiden ahtaat tilat, aamiaispöytien sijoittelu sekä erikokoisten lautasten puuttuminen. Vastaajat olivat myös huolissaan siitä, huolehditaanko omavalvonnasta ja turvallisuudesta koko aamiaisen ajan.
Tutkimuksen perusteella voidaan sanoa, että hyvän palvelun laadun eteen on tehtävä paljon työtä. Cumulus-hotellien aamiaispalveluissa tulisi kiinnittää huomiota yksittäisiin pieniinkin puutteisiin laadussa ja palvelun tuotantoprosessissa. Asiakkaiden esittämät kehitysideat kannattaa huomioida varsinaista kehittämissuunnitelmaa tehdessä. Asiakaspalvelun kehittyminen asettaakin organisaatiolle valtavan haasteen. Palvelunlaadun tulee säilyä korkealla, niin että asiakkaiden odotusarvo tulee täytetyksi.