Hyppää sisältöön
    • Suomeksi
    • På svenska
    • In English
  • Suomi
  • Svenska
  • English
  • Kirjaudu
Hakuohjeet
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.
Näytä viite 
  •   Ammattikorkeakoulut
  • Tampereen ammattikorkeakoulu
  • Opinnäytetyöt (Avoin kokoelma)
  • Näytä viite
  •   Ammattikorkeakoulut
  • Tampereen ammattikorkeakoulu
  • Opinnäytetyöt (Avoin kokoelma)
  • Näytä viite

Työhyvinvoinnin parantaminen perehdytyssuunnitelman avulla Café Seilassa

Aho, Sini-Maaria (2023)

 
Avaa tiedosto
Aho_Sini-Maaria.pdf (885.4Kt)
Lataukset: 


Aho, Sini-Maaria
2023
All rights reserved. This publication is copyrighted. You may download, display and print it for Your own personal use. Commercial use is prohibited.
Näytä kaikki kuvailutiedot
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2023111029072
Tiivistelmä
Tämän opinnäytetyön tavoitteena oli etsiä ravintola-alan työolosuhteiden ongelmakohtia ja pohtia ratkaisuja, joilla työoloja voitaisiin parantaa. Tarkoituksena löytää toimeksiantajalle Café Seilalle avaimia parempaan perehdyttämiseen, jotta laadukkaan perehdyttämisen avulla voidaan mahdollistaa parhaat edellytykset työhyvinvoinnille. Toimeksiantaja oli Tampereen Naistenlahdella toimiva kesäkahvila, joka on toiminut yhden kesän ajan ja kaipasi rutiineja uusien työntekijöiden perehdyttämiseen jatkossa.

Työssä perehdyttiin työhyvinvoinnin tärkeyteen ja siihen, kuinka työhyvinvointiin voidaan vaikuttaa niin organisaation, johdon kuin yksilön näkökulmista. Perehdyttämiseen ei usein löydetä tarpeeksi aikaa eikä sitä osata kokea niin tärkeäksi kuin se oikeasti on niin uudelle työntekijälle kuin yritykselle itselleen. Hyvin perehdytetty ja jatkuvasti kehittyvä työyhteisö voi paremmin, on tehokkaampi ja näin auttaa yritystä pääsemään paremmin tavoitteisiinsa. Ravintola-alan haasteet työhyvinvoinnissa liittyvät paljon työn kuormittavuuteen fyysisesti, kiireeseen ja olosuhteiltaan huonoihin työskentelytiloihin. Jaksaminen töissä on todella tärkeää ja hyvän perehdyttämisen avulla voidaan luoda keinoja, joilla yksilöt jaksavat töissä paremmin eikä liian suurta kuormitusta pääse syntymään. Näihin asioihin panostamalla ja perehdyttämisen avulla voidaan parantaa työntekijöiden työhyvinvointia merkittävästi.

Opinnäytetyössä toteutettiin teemahaastattelu Café Seilan yrittäjille. Teemahaastattelun avulla kerättiin tietoa perehdyttämisen ja työhyvinvoinnin tärkeydestä yksilöiden näkökulmasta. Teoriaviitekehyksen ja ryhmähaastattelun tulosten pohjalta luotiin perehdyttämisen ABC-lista. Listan tarkoituksena on helpottaa perehdyttämistä ja varmistaa että jokainen uusi työntekijä saa tarvitsemansa perehdyttämisen työn alkaessa, sekä työhyvinvoinnin kannalta tärkeää jatkuvaa perehdyttämistä tapahtuu jatkossakin.
 
Kokoelmat
  • Opinnäytetyöt (Avoin kokoelma)
Ammattikorkeakoulujen opinnäytetyöt ja julkaisut
Yhteydenotto | Tietoa käyttöoikeuksista | Tietosuojailmoitus | Saavutettavuusseloste
 

Selaa kokoelmaa

NimekkeetTekijätJulkaisuajatKoulutusalatAsiasanatUusimmatKokoelmat

Henkilökunnalle

Ammattikorkeakoulujen opinnäytetyöt ja julkaisut
Yhteydenotto | Tietoa käyttöoikeuksista | Tietosuojailmoitus | Saavutettavuusseloste