Liiketoimintasuunnitelma: Ravintola X
Väistö, Timo (2023)
Väistö, Timo
2023
All rights reserved. This publication is copyrighted. You may download, display and print it for Your own personal use. Commercial use is prohibited.
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2023120734848
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2023120734848
Tiivistelmä
Opinnäytetyön päämääränä oli kehittää käytännönläheinen liiketoimintasuunnitelma tulevaisuudessa perustettavalle ravintolalle. Liiketoimintasuunnitelma tarjoaa työkaluja päätöksentekoon ja toiminnan käynnistämiseksi, sekä ohjaa yritystä sen elinkaaren eri vaiheissa.
Opinnäytetyö koostuu kahdesta osasta, teoreettisestä ja toiminnallisesta osuudesta. Teoriaosuus eli työn tietoperusta perustuu aiheesta kirjoitettuun kirjallisuuteen, yrittäjyys painotteisiin nettisivuihin ja aiheesta kertoviin videoihin. Teoreettisessa osiossa tarkastellaan liiketoimintasuunnitel-man merkitystä ja sen rakennetta sekä avataan, miten se tulee laatia ja mitä elementtejä sen tulisi sisältää. Tämän lisäksi opinnäytetyössä käsitellään digimurroksen ja tekoälyn mahdollisia hyötyjä ja etuja yritystoiminalle.
Opinnäytetyön toinen osa eli toiminnallinen osuus on itse liiketoimintasuunnitelma, joka pohjautuu tietoperustaan. Opinnäytetyön seurauksena syntyi käyttökelpoinen ja ytimekäs liiketoimintasuun-nitelma, jonka avulla yrityksen liiketoiminta voidaan käynnistää tai idean toteutuskelpoisuutta voidaan tarkastella ja arvioida. Näin yrityksellä on mahdollisimman hyvät edellytykset kannattavalle liiketoiminnalle heti sen toiminnan käynnistämisestä alkaen.
Opinnäytetyö valmistui syksyn 2023 aikana, ja sen päätarkoituksena oli tarjota tekijälle selkeä käsitys siitä, mitä liiketoimintasuunnitelman tulisi kattaa. Toisena tavoitteena oli auttaa kirjoittajaa hahmottamaan visio tulevasta yrityksestä ja samalla arvioimaan realistisia mahdollisuuksia sen menestykselle.
Opinnäytetyö onnistui täyttämään sille asetetut tavoitteet ja sen tuotoksena syntyi Ravintola X:n liiketoimintasuunnitelma. Tietoperustaan kerättyä tietoa voitiin hyödyntää liiketoimintasuunnitelman kriittisessä tarkastelussa ja opinnäytetyön tekijällä on nyt realistinen käsitys siitä, miten kan-nattava tämän liikeidea on. Itse liiketoimintasuunnitelma löytyy tämän opinnäytetyön liitteistä.
Opinnäytetyö koostuu kahdesta osasta, teoreettisestä ja toiminnallisesta osuudesta. Teoriaosuus eli työn tietoperusta perustuu aiheesta kirjoitettuun kirjallisuuteen, yrittäjyys painotteisiin nettisivuihin ja aiheesta kertoviin videoihin. Teoreettisessa osiossa tarkastellaan liiketoimintasuunnitel-man merkitystä ja sen rakennetta sekä avataan, miten se tulee laatia ja mitä elementtejä sen tulisi sisältää. Tämän lisäksi opinnäytetyössä käsitellään digimurroksen ja tekoälyn mahdollisia hyötyjä ja etuja yritystoiminalle.
Opinnäytetyön toinen osa eli toiminnallinen osuus on itse liiketoimintasuunnitelma, joka pohjautuu tietoperustaan. Opinnäytetyön seurauksena syntyi käyttökelpoinen ja ytimekäs liiketoimintasuun-nitelma, jonka avulla yrityksen liiketoiminta voidaan käynnistää tai idean toteutuskelpoisuutta voidaan tarkastella ja arvioida. Näin yrityksellä on mahdollisimman hyvät edellytykset kannattavalle liiketoiminnalle heti sen toiminnan käynnistämisestä alkaen.
Opinnäytetyö valmistui syksyn 2023 aikana, ja sen päätarkoituksena oli tarjota tekijälle selkeä käsitys siitä, mitä liiketoimintasuunnitelman tulisi kattaa. Toisena tavoitteena oli auttaa kirjoittajaa hahmottamaan visio tulevasta yrityksestä ja samalla arvioimaan realistisia mahdollisuuksia sen menestykselle.
Opinnäytetyö onnistui täyttämään sille asetetut tavoitteet ja sen tuotoksena syntyi Ravintola X:n liiketoimintasuunnitelma. Tietoperustaan kerättyä tietoa voitiin hyödyntää liiketoimintasuunnitelman kriittisessä tarkastelussa ja opinnäytetyön tekijällä on nyt realistinen käsitys siitä, miten kan-nattava tämän liikeidea on. Itse liiketoimintasuunnitelma löytyy tämän opinnäytetyön liitteistä.