Näytä suppeat kuvailutiedot

HERÄÄ SUOMI! - Kotimaista aamiaista puhtaista raaka-aineista

Hirvonen, Anu (2014)

dc.contributor.authorHirvonen, Anu
dc.date.accessioned2014-11-11T09:54:29Z
dc.date.available2014-11-11T09:54:29Z
dc.date.issued2014
dc.identifier.uriURN:NBN:fi:amk-2014111115439
dc.identifier.urihttp://www.theseus.fi/handle/10024/81643
dc.description.abstractTyön toimeksiantaja on RUOKA&MATKAILU-hanke, joka on muun muassa HAAGA-HELIA ammattikorkeakoulun, Matkailun edistämiskeskuksen ja maa- ja metsätalousministeriön yhteistyössä toimiva hanke Suomen ruokamatkailun edistä-miseksi. Opinnäytetyön ja sen produktin, eli HERÄÄ SUOMI! –opasvihkosen tavoite on tulla osaksi RUOKA&MATKAILU-hankkeen työkaluja ja sitä kautta olla avuksi hankkees-sa mukana oleville pienmatkailuyrityksille. Koko opinnäytetyö tietoperustoineen ja produktiin kuuluvineen osineen heijastelevat suomalaista ruokakulttuuria ja kotimai-suutta. Tietoperusta käsittelee suomalaisia ruokailutottumuksia lyhyesti historian kautta ja ha-kee hyvien käytänteiden inspiraatioita Suomesta sekä ulkomailta. Työ toteutukseen tehtiin ensiksi kohdistettu kysely huhtikuussa 2014 Lähiruoka ja luomu –messuilta, jossa otettiin selvää, mitä suomalaisesta lähiruoasta ja luomusta kiinnostuneet kulutta-jat pitävät unelma-aamiaisenaan. Tietoperustan ja kyselyn tulosten pohjalta rakennet-tiin produkti, joka sisältää suomalaisen aamiaismenun resepteineen ja tarjoiluehdotus-kuvineen. Aamiainen katettiin ja tarjottiin syksyllä 2014 restonomiksi opiskeleville vaihto-opiskelijoille, joilta saatiin ulkomaalaisen mielipide suomalaisesta aamiaisesta. Vaihto-opiskelijoiden antamista vastauksista muodostuivat työn lopulliset tulokset, joista kävi ilmi, että ulkomaalaiselle asiakkaalle yksinkertainen paikallinen ruoka on jo sinänsä uusi elämys. Ruokien taustoista ja suomalaisista tavoista kertominen tarjoilu-vaiheessa nostatti heidän mielenkiintoaan kokeilla paikallisia (outojakin) ruokia. Tu-loksista voisi tehdä päätelmän, että itse tehty ja kädenjälki annoksessa nostaa sen arvoa sekä se, että tietää ja tuntee ruokien alkuperän (lähiruoka), jotta niistä voi kertoa asiakkaalle tarjoiluvaiheessa.fi
dc.description.abstractThis bachelor’s thesis is made for RUOKA&MATKAILU-project, which aims to support Finnish tourism companies and develop them in connection with their food product. This thesis is a functional and it is a guide booklet for establishing a pure Finnish breakfast. The aim of the guide booklet is to end up as one of RU-OKA&MATKAILU official tools, in which the tourism companies can get advice when developing their breakfast product. The thesis and the product are limited to Finnish food culture. In the knowledge basis you can read about Finnish food and eating habits through history and culture. The inspiration for creating the menu and breakfast atmosphere for the guide booklet was created out of the best-established conventions in the food tourism companies here in Finland and abroad. This product type thesis was built in three pieces. The first step was a focused ques-tionnaire to Local and Organic Food Fair customers to ask them about their break-fast eating habits at Helsinki Fair Center in April 2014. The second step was to build the Finnish breakfast menu based on this knowledge basis and on the responses to the Local and Organic Food Fair –questionnaire. The third and the last step was to produce the created menu of developed Finnish breakfast for HAAGA HELIA Uni-versity of Applied Sciences exchange students to get their opinion about the Finnish breakfast. As the results you can say that simple local food itself is already an experience for for-eigners. For foreigners it is important that you can tell a little about Finnish habits, the way to mix the food portions or a story behind the dish. It makes it more interest-ing for them to enjoy the breakfast and at the same creates the atmosphere and Fin-land experience. As the conclusion you could say, that going back to your local roots and story telling gives serving breakfast added value while making it an experience.en
dc.language.isofin
dc.publisherHAAGA-HELIA ammattikorkeakoulu
dc.rightsAll rights reserved
dc.titleHERÄÄ SUOMI! - Kotimaista aamiaista puhtaista raaka-aineistafi
dc.type.ontasotfi=AMK-opinnäytetyö|sv=YH-examensarbete|en=Bachelor's thesis|
dc.identifier.dscollection10024/438
dc.organizationHAAGA-HELIA ammattikorkeakoulu
dc.keywordAamiainen
dc.keywordsuomalainen ruokakulttuuri
dc.keywordkotimainen
dc.keywordlähiruoka
dc.keywordpuuro
dc.contributor.organizationHAAGA-HELIA ammattikorkeakoulu
dc.subject.degreeprogramfi=Majoitus- ja ravitsemisala|sv=Inkvarterings- och kosthållsbranschen|en=Hotel and Restaurant|
dc.subject.disciplineHotelli- ja ravintola-alan koulutusohjelma


Tiedostot

Thumbnail

Viite kuuluu kokoelmiin:

Näytä suppeat kuvailutiedot