Hyppää sisältöön
    • Suomeksi
    • På svenska
    • In English
  • Suomi
  • Svenska
  • English
  • Kirjaudu
Hakuohjeet
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.
Näytä viite 
  •   Ammattikorkeakoulut
  • Haaga-Helia ammattikorkeakoulu
  • Opinnäytetyöt (Avoin kokoelma)
  • Näytä viite
  •   Ammattikorkeakoulut
  • Haaga-Helia ammattikorkeakoulu
  • Opinnäytetyöt (Avoin kokoelma)
  • Näytä viite

Opiskelu työuran pidentäjänä ravintola-alalla

Johansson, Leena (2014)

 
Avaa tiedosto
Leena Johansson opinnaytetyo.pdf (590.6Kt)
Lataukset: 


Johansson, Leena
HAAGA-HELIA ammattikorkeakoulu
2014
All rights reserved
Näytä kaikki kuvailutiedot
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2014111615747
Tiivistelmä
Tämän työn tilaaja on Kaupunki X:n ruokapalvelu. Tilauksessa yhdistyivät työharjoittelu ja opinnäytetyö johon liittyi toiminnallinen kehittämistyö. Kehitin ruokapalvelun henkilöstölle ravitsemisalan koulutustietokansion. Kansio antaa vinkkejä mistä, ja miten löytyy vastauksia opiskeluaiheisiin kysymyksiin, kun on kyse sähköisistä tietolähteistä. Kehittämistyön käyttöönottajat antoivat sen nimeksi Opintopolku, ja se löytyy kaupungin sisäisestä Kotra-sivustossa.

Opinnäytetyön aiheena on työurien pidentäminen ja tavoitteena on Kaupunki X:n ruokapalvelunhenkilöstön työhyvinvoinnin tukeminen ja työuran pidentäminen koulutuksen avulla. Työ on rajattu tarkastelemaan työuran pidentämisen mahdollisuuksia koulutuksen avulla ja selkiyttämään, mitä polkuja pitkin opintoihin hakeudutaan. Kiinnostuksen kohde on myös, auttaako koulutuksellinen tasa-arvo jaksamaan työssä ja pidentääkö se työuraa.
Opinnäytetyössä tutkimusmenetelmänä käytettiin harjoittelun aikana tapahtunutta havainnointia sekä kohderyhmään tutustumista. Lisäksi kohderyhmää sitoutettiin kansion ylläpitäjiksi. Puolistrukturoitu kysely toteutettiin Webropol -ohjelmalla. Kyselyn syventämiseksi suoritettiin henkilökohtaisia haastatteluita. Kysymykset kartoittivat kohderyhmän koulutus- ja työhistoriaa. Kysely lähetettiin 21:lle Kaupunki X:n ruokapalvelun henkilöstöön kuuluvalle. Vastausten perusteella saatiin tietoa kehittämistyön taustaksi.
Kokoelmat
  • Opinnäytetyöt (Avoin kokoelma)
Ammattikorkeakoulujen opinnäytetyöt ja julkaisut
Yhteydenotto | Tietoa käyttöoikeuksista | Tietosuojailmoitus | Saavutettavuusseloste
 

Selaa kokoelmaa

NimekkeetTekijätJulkaisuajatKoulutusalatAsiasanatUusimmatKokoelmat

Henkilökunnalle

Ammattikorkeakoulujen opinnäytetyöt ja julkaisut
Yhteydenotto | Tietoa käyttöoikeuksista | Tietosuojailmoitus | Saavutettavuusseloste