Perehdytysopas ravintola Easy Kitcheniin
Vänninen, Henna; Seppänen, Johanna (2014)
Vänninen, Henna
Seppänen, Johanna
Kajaanin ammattikorkeakoulu
2014
All rights reserved
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2014121019200
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2014121019200
Tiivistelmä
Opinnäytetyön toimeksiantajan toiveena oli saada yksinkertainen, toimiva ja helposti päivitettävä perehdytysopas Holiday Club Katinkullan Easy Kitchen ravintolaan. Valmiin perehdytysoppaan tarkoituksena oli, että uusi työntekijä pääsisi nopeasti osaksi työyhteisöä sekä oppisi työskentelyrutiinit ja näin hänen olisi helpompi myös hahmottaa koko talon toimintaa.
Tämä opinnäytetyö on toiminnallinen ja se koostuu teoriaosasta ja itse perehdyttämisoppaasta. Teoriaosuus muodostuu kahdesta selkeästä osasta jotka käsittelevät perehdyttämistä ja työhyvinvointia. Teoriaosassa selvittiin mihin hyvällä perehdytyksellä pyritään ja minkälainen hyvä perehdytysopas on Työhyvinvointia käsitteltiin sekä työntekijän kuin työnantajan näkökulmasta. Mielestämme nämä kaksi aihetta liittyvät vahvasti toisiinsa. Hyvällä perehdyttämisellä luodaan perusta työhyvinvoinnille. Koimme myös molemmat työssämme, miten perehdytys tai sen puute vaikuttaa työssä viihtymiseen.
Toinen osa opinnäytetyössä on varsinainen perehdyttämisopas ravintola Easy Kitcheniin. Opas tehtiin perehdyt-tämisen tueksi. Kerätyn tiedon lisäksi perehdyttämisopas toteutettiin pitkälle ravintolapäällikön toiveiden pohjalta. Myös oma työkokemuksemme auttoi oppaan sisällön kokoamisessa. Perehdytysopas on toimeksiantajan toivomuksesta salainen.
Tämä opinnäytetyö on toiminnallinen ja se koostuu teoriaosasta ja itse perehdyttämisoppaasta. Teoriaosuus muodostuu kahdesta selkeästä osasta jotka käsittelevät perehdyttämistä ja työhyvinvointia. Teoriaosassa selvittiin mihin hyvällä perehdytyksellä pyritään ja minkälainen hyvä perehdytysopas on Työhyvinvointia käsitteltiin sekä työntekijän kuin työnantajan näkökulmasta. Mielestämme nämä kaksi aihetta liittyvät vahvasti toisiinsa. Hyvällä perehdyttämisellä luodaan perusta työhyvinvoinnille. Koimme myös molemmat työssämme, miten perehdytys tai sen puute vaikuttaa työssä viihtymiseen.
Toinen osa opinnäytetyössä on varsinainen perehdyttämisopas ravintola Easy Kitcheniin. Opas tehtiin perehdyt-tämisen tueksi. Kerätyn tiedon lisäksi perehdyttämisopas toteutettiin pitkälle ravintolapäällikön toiveiden pohjalta. Myös oma työkokemuksemme auttoi oppaan sisällön kokoamisessa. Perehdytysopas on toimeksiantajan toivomuksesta salainen.