Henkilöstöopas : Finnbakels Oy
Mäkeläinen, Suvi (2024)
Mäkeläinen, Suvi
2024
All rights reserved. This publication is copyrighted. You may download, display and print it for Your own personal use. Commercial use is prohibited.
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2024060621688
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2024060621688
Tiivistelmä
Opinnäytetyön tarkoituksena oli tehdä Finnbakels Oy:lle henkilöstöopas. Finnbakels on
teollisuusleipomoille, pienleipomoille ja konditorioille leivonta raaka-aineita ja puolivalmisteita myyvä ja välittävä yritys Keravalla. Henkilöstöopas on tehty tarjoamaan tietoa yrityksen toimintatavoista ja työsuhteen käytännön asioista koko henkilökunnalle ja uusille työntekijöille. Teoriaosuus käsittelee työssä perehdyttämiseen liittyviä toimintoja ja lainsäädäntöä sekä perehdyttämisen vaikutusta työhyvinvointiin. Työhyvinvoinnin osiossa käsiteltiin sen tärkeyttä työelämässä ja eri osa-alueita, mitkä vaikuttavat työhyvinvoinnin toteutumiseen sekä millainen merkitys henkilöstöoppaalla on työhyvinvointiin ja perehdyttämiseen. Tutkimus toteutettiin teemahaastattelun avulla sekä havainnoimalla yrityksen toimintoja ja henkilökuntaa. Kvalitatiivinen tutkimusmenetelmä sopi tämän tutkimustyön selvittämiseksi parhaiten, sillä tutkimustiedot perustuvat osallistujien kokemuksiin ja ehdotuksiin sekä heidän toiveisiinsa liittyen perehdytykseen, työhyvinvointiin ja henkilöstöoppaan sisältöön. Tutkimukseen osallistui 14 henkilöä, joista haastateltavana oli 12 työntekijää. Haastattelussa nousi esiin erimielisyyksiä toimintatavoista ja puutteita työsuhdetiedoista ja ohjeistuksista. Havainnoimalla sain myös kuvan toimintaohjeiden, toimintatapojen ja nimetyn perehdyttäjän tarpeesta. Tulokset vahvistivat henkilöstöoppaan tarpeen koko työyhteisölle yhteisten toimintatapojen selventämiseksi sekä toimenkuvien ja vastuualueiden selkiyttämiseksi. Oppaan toteutusta varten oli todella tärkeää kuulla työntekijöitä ja saada heiltä tietoa haastattelun ja havainnoinnin avulla. Finnbakelsille suunniteltu henkilöstöopas sisältää toimintaohjeita, työsuhteen tietoja, yhteystietoja ja toimenkuvien esittelyn. Opas toimii ohjekirjana työntekijöille ja siitä löytyvät myös kaikki uuden työntekijän perehdyttämiseen tarvittavat tiedot.
teollisuusleipomoille, pienleipomoille ja konditorioille leivonta raaka-aineita ja puolivalmisteita myyvä ja välittävä yritys Keravalla. Henkilöstöopas on tehty tarjoamaan tietoa yrityksen toimintatavoista ja työsuhteen käytännön asioista koko henkilökunnalle ja uusille työntekijöille. Teoriaosuus käsittelee työssä perehdyttämiseen liittyviä toimintoja ja lainsäädäntöä sekä perehdyttämisen vaikutusta työhyvinvointiin. Työhyvinvoinnin osiossa käsiteltiin sen tärkeyttä työelämässä ja eri osa-alueita, mitkä vaikuttavat työhyvinvoinnin toteutumiseen sekä millainen merkitys henkilöstöoppaalla on työhyvinvointiin ja perehdyttämiseen. Tutkimus toteutettiin teemahaastattelun avulla sekä havainnoimalla yrityksen toimintoja ja henkilökuntaa. Kvalitatiivinen tutkimusmenetelmä sopi tämän tutkimustyön selvittämiseksi parhaiten, sillä tutkimustiedot perustuvat osallistujien kokemuksiin ja ehdotuksiin sekä heidän toiveisiinsa liittyen perehdytykseen, työhyvinvointiin ja henkilöstöoppaan sisältöön. Tutkimukseen osallistui 14 henkilöä, joista haastateltavana oli 12 työntekijää. Haastattelussa nousi esiin erimielisyyksiä toimintatavoista ja puutteita työsuhdetiedoista ja ohjeistuksista. Havainnoimalla sain myös kuvan toimintaohjeiden, toimintatapojen ja nimetyn perehdyttäjän tarpeesta. Tulokset vahvistivat henkilöstöoppaan tarpeen koko työyhteisölle yhteisten toimintatapojen selventämiseksi sekä toimenkuvien ja vastuualueiden selkiyttämiseksi. Oppaan toteutusta varten oli todella tärkeää kuulla työntekijöitä ja saada heiltä tietoa haastattelun ja havainnoinnin avulla. Finnbakelsille suunniteltu henkilöstöopas sisältää toimintaohjeita, työsuhteen tietoja, yhteystietoja ja toimenkuvien esittelyn. Opas toimii ohjekirjana työntekijöille ja siitä löytyvät myös kaikki uuden työntekijän perehdyttämiseen tarvittavat tiedot.