Hyppää sisältöön
    • Suomeksi
    • På svenska
    • In English
  • Suomi
  • Svenska
  • English
  • Kirjaudu
Hakuohjeet
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.
Näytä viite 
  •   Ammattikorkeakoulut
  • Haaga-Helia ammattikorkeakoulu
  • Opinnäytetyöt (Avoin kokoelma)
  • Näytä viite
  •   Ammattikorkeakoulut
  • Haaga-Helia ammattikorkeakoulu
  • Opinnäytetyöt (Avoin kokoelma)
  • Näytä viite

Perehdytysopas Cafe Rongolle

Halminen, Mona (2015)

 
Avaa tiedosto
Halminen_Mona.pdf (202.3Kt)
Lataukset: 


Halminen, Mona
Haaga-Helia ammattikorkeakoulu
2015
All rights reserved
Näytä kaikki kuvailutiedot
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2015052710640
Tiivistelmä
Cafe Rongo Oy on ravitsemusalan yritys, jolla on kaksi toimipaikkaa Porvoossa. Kahvilat tar-joavat laadukasta artesaani kahvia sekä tuoreista raaka-aineista paikan päällä valmistettuja herkkuja rennolla tyylillä. Kahviloiden tärkeimpiä painopisteitä hyvän kahvin ja rennon tun-nelman lisäksi on ihmisläheinen ja ystävällinen asiakaspalvelu.

Onnistuneen ja tasokkaan asiakaspalvelun varmistamiseksi haluttiin Cafe Rongolle perehdyt-tämisopas, joka toimii sekä uusien työntekijöiden kouluttamisessa että jo talossa olevien työntekijöiden kehittämisessä.

Tämän työn tavoitteena oli rakentaa Cafe Rongolle toimiva perehdyttämisopas, joka katta-vasti esittelee Cafe Rongon ja sen toimintatavat uudelle työntekijälle niin, että hänen on helppo sopeutua uuteen tehtäväänsä tehokkaasti löytäen paikkansa organisaatiossa. Perehdyt-tämisoppaan tavoitteena oli myös varmistaa, että kaikki Cafe Rongon työntekijät ovat ajan tasalla siitä mitä heiltä odotetaan.

Tutkimuksen kohteena olivat Cafe Rongon käytännön toimintatavat sekä organisaatio ja toi-minta-ajatus. Niiden ympärille rakennettiin raamit perehtymällä aihetta koskeviin kirjallisiin lähteisiin. Lisäksi työssä on käytetty suurella kädellä avuksi kirjoittajan omaa ammatillista taustaa sekä kokemuksia työnantajana ja työntekijänä.

Työ toteutettiin produktityyppisesti ja Cafe Rongolle koottiin konkreettinen perehdytysopas. Opas rajattiin kattamaan nimenomaan salihenkilökunnan perehdyttämiseen liittyvät asiat mut-ta se toimii suuntaa-antavana esimerkkinä myös keittiöhenkilökunnan perehdyttämisessä.

Tulokseksi saatiin perehdytysopas, joka tukee tehokasta perehdyttämistä. Se luo työntekijälle tavoitteenmukaista itsevarmuutta ja motivaatiota sekä kasvattaa työntekijän luottamusta ja arvostusta organisaatiota kohtaan. Opas tarvitsee rinnalleen omistautuneen perehdyttäjän, joka auttaa perehdytettävää läpi perehdytysprosessin. Oppaan avulla perehdytettävä oppii kuitenkin itse ottamaan vastuun oppimisestaan.

Opas otetaan käyttöön ja sen toimivuutta tullaan mittamaan kehittämismielessä. Tämän ver-sion suurimpana toiveena on kuitenkin että se välittäisi työntekijälle oikeanlaisen ammatil-lisenkuvan yrityksestä ja sen toiminta-ajatuksesta. Lopputulokseksi toivotaan perehdytettävän oppivan sen miten tuotetaan asiakkaalle onnistunut ja onnellinen kahvilakokemus.
 
Kokoelmat
  • Opinnäytetyöt (Avoin kokoelma)
Ammattikorkeakoulujen opinnäytetyöt ja julkaisut
Yhteydenotto | Tietoa käyttöoikeuksista | Tietosuojailmoitus | Saavutettavuusseloste
 

Selaa kokoelmaa

NimekkeetTekijätJulkaisuajatKoulutusalatAsiasanatUusimmatKokoelmat

Henkilökunnalle

Ammattikorkeakoulujen opinnäytetyöt ja julkaisut
Yhteydenotto | Tietoa käyttöoikeuksista | Tietosuojailmoitus | Saavutettavuusseloste