Ruoka- ja juomatuotteen ostotoiminnan kehittäminen - ISS Palvelut OY
Tirkkonen, Tero (2015)
Tirkkonen, Tero
Haaga-Helia ammattikorkeakoulu
2015
All rights reserved
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2015060111747
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2015060111747
Tiivistelmä
Strategisesti suunnitellulla elintarvikkeiden ostotoiminnalla on suuri merkitys ravintola- alan yrityksen kilpailukykyyn ja tulokseen. Ravintola-alalla ostotoimen tärkeimpinä tehtävinä voidaan pitää hankintalähteiden määrittämistä ja ostotarpeiden kartoitusta, sekä näiden kahden yhteen sovittamista yrityksen omien ostotoimintojen kanssa. Näiden strategisten tehtävien jälkeen on raaka-aine ostoista vastaavien helpompi toimia kustannustehokkaasti, ja samalla he huomaamattaan parantavat yrityksen tulosta
Opinnäytetyön tavoitteena on ruoka- ja juomatuotteen ostotoiminnan kehittäminen. Työ toteutettiin produktityyppisenä opinnäytetyönä. Hankintaosaston projekti toteutettiin yhteis-pohjoismaisessa yhteistyössä. Projektin tarkoituksena oli löytää yhdessä elintarvikealan toimijoiden, tukkujen ja muiden pohjoismaiden ruokailupalveluiden kanssa konkreettisia säästöjä ostotoimintaan ja ostotoiminnan kehittämiseen. Projekti alkoi huhtikuussa 2014 ja projektin implementointi tapahtui syyskuussa 2014. Aiheen merkitys toimeksiantajalle oli suuri, sillä projektin tavoitteena oli saada aikaan merkittävät säästöt yrityksen raaka-aineostoissa. Tavoitteita ei työssä voida eritellä, niiden sisältämien salauspidettävien yksityiskohtien vuoksi.
Opinnäytetyön tavoitteena on ruoka- ja juomatuotteen ostotoiminnan kehittäminen. Työ toteutettiin produktityyppisenä opinnäytetyönä. Hankintaosaston projekti toteutettiin yhteis-pohjoismaisessa yhteistyössä. Projektin tarkoituksena oli löytää yhdessä elintarvikealan toimijoiden, tukkujen ja muiden pohjoismaiden ruokailupalveluiden kanssa konkreettisia säästöjä ostotoimintaan ja ostotoiminnan kehittämiseen. Projekti alkoi huhtikuussa 2014 ja projektin implementointi tapahtui syyskuussa 2014. Aiheen merkitys toimeksiantajalle oli suuri, sillä projektin tavoitteena oli saada aikaan merkittävät säästöt yrityksen raaka-aineostoissa. Tavoitteita ei työssä voida eritellä, niiden sisältämien salauspidettävien yksityiskohtien vuoksi.