Haku
Viitteet 1-10 / 11
Rymdturism : en kvalitativ intervjustudie om rymdturismen och dess position i det kommande årtiondet
(2019)
En kvalitativ intervjustudie om rymdturism och dess position i den nära framtiden.
Syftet med arbetet är att beskriva hur sakkunniga experter tror rymdturismen kommer se ut inom tio år.
I arbetet används olika teorier ...
Resandet under och efter Covid-19 : En överblick på pandemins effekter på reseindustrin
(2021)
I detta examensarbete beskrivs effekter som coronaviruspandemin haft på turismindustrin och det globala resandet. Ända sedan virusets utbrott och globala spridning har industrin gått igenom en avsevärd förändring, och ...
Turismen i Finland 2020 : Covid-19 och den inhemska turismen
(2021)
År 2020 inleddes med en global pandemi av viruset Covid-19. Detta resulterade i stängda
landsgränser, restriktioner samt många rekommendationer att hålla koll på.
Syftet med detta arbete är att undersöka hur inhemsk ...
Den växande kryssningsindustrin : De främsta motivationsfaktorerna vid val av kryssning som resform
(2019)
Examensarbetet inleds med frågeställningen kring vilka som är de främsta motivationsfaktorerna vid valet av en kryssning som resform.
Arbetet har genomförts med hjälp av en kvalitativ intervjustudie, samt även genom ...
En multifunktionell bar - att optimera gästens upplevelse
(2020)
Syftet med detta arbetet är att ta reda på om ett upplevelserum som fyller många olika funktioner kan ge kunden den optimala kundupplevelsen.
Studien är en fallstudie genom en kvalitativ metod med intervjuer. Fyra ...
Evenemangsplanering : Utförande och utvärdering av evenemang på Åland
(2021)
Den teoretiska referensramen för detta arbete är evenemangsplanering.
Evenemang planeras världen över varje dag, och är viktiga för det sociala hos många människor. Syftet med undersökningen är att författaren får en ...
Psykisk ohälsa inom restaurangbranschen på Åland
(2024)
I vårt examensarbete skriver vi om psykisk ohälsa inom restaurangbranschen på Åland samt företagets roll i fenomenet.
Syftet med arbetet är att ta reda på om psykisk ohälsa finns inom restaurangbranschen på Åland. Till ...
Miljöledning inom hållbara turismföretag
(2022)
Inom turismen blir hållbarhet vanligare och nya lösningar kommer varje dag, på tekniska och sociala sätt. Den här studien handlar om hur de här lösningarna kommer till, hur man arbetar med de här frågorna inom hotell och ...
Påverkar hygienfaktorer människans motivation att jobba inom HoReCa-branschen? En överblick över PAMs kollektivavtal
(2023)
Detta examensarbete behandlar Abraham Maslows och Fredericks Herzbergs motivationsteorier och hur de korrelerar med den rådande personalbrist som finns inom hotell- och restaurangbranschen. Detta arbete behandlar också de ...
Evenemangens inverkan: betydelsen av Rockoff för åländska serviceverksamheter
(2023)
Detta examensarbete undersöker hur samhället påverkas av evenemang. Inom teoridelen tas fördelar och nackdelar med olika evenemang upp såväl som eventuella olika roller inom samhället. Caset är Rockoff på Åland som är en ...