Hyppää sisältöön
    • Suomeksi
    • På svenska
    • In English
  • Suomi
  • Svenska
  • English
  • Kirjaudu
Hakuohjeet
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.
Näytä viite 
  •   Ammattikorkeakoulut
  • Laurea-ammattikorkeakoulu
  • Julkaisut
  • Näytä viite
  •   Ammattikorkeakoulut
  • Laurea-ammattikorkeakoulu
  • Julkaisut
  • Näytä viite

Kalaosaajan käsikirja

Lybäck, Henry; Partanen, Katriina; Peltomaa, Veera; Pohjanmaa, Kati; Reinikainen, Antti; Spring, Taru (2025)

 
Avaa tiedosto
Kalaosaajan käsikirja_Laurean erillisjulkaisu 2025.pdf (9.488Mt)
Lataukset: 


Lybäck, Henry
Partanen, Katriina
Peltomaa, Veera
Pohjanmaa, Kati
Reinikainen, Antti
Spring, Taru
Laurea-ammattikorkeakoulu
2025
Näytä kaikki kuvailutiedot
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:ISBN:978-951-799-718-8
Tiivistelmä
Tämä opas on suunniteltu tukemaan elintarvikealan ammattilaisia, kaupan ja ravintola-alan toimijoita sekä alan opiskelijoita kalan laadun ja vastuullisen käytön kehittämisessä. Oppaan tavoitteena on tarjota ajankohtaista ja käytännönläheistä tietoa kalan oikeaoppisesta käsittelystä ja valmistuksesta sekä vastuullisen kalankäytön periaatteista. Oppaan sisältö pohjautuu asiantuntija-artikkeleihin, tutkimustietoon ja käytännön kokemukseen, jotta sen tiedot ovat mahdollisimman hyödyllisiä ja luotettavia.

Käytännönläheisyys on oppaan keskiössä, ja se sisältää kuvitettuja ohjeita, videoita sekä tapausesimerkkejä, jotka havainnollistavat kalan käsittelyä ja säilöntää eri ympäristöissä. Lisäksi oppaan lopussa on resurssiosio, josta lukijat löytävät hyödyllisiä linkkejä, kuten WWF:n kalaoppaan sekä MSC- ja ASC-sertifiointien perusteet.

Kalaosaajan käsikirjan myötä haluamme lisätä ymmärrystä ja osaamista kalan vastuullisesta käytöstä sekä edistää korkealaatuista kalan käsittelyä ja valmistusta, jotta kuluttajille voidaan tarjota turvallisia ja herkullisia kalatuotteita.

Tämän oppaan tuotannosta ja toteutuksesta vastaa Laurea-ammattikorkeakoulu. Oppaan julkaiseminen on osa EU:n osarahoittaman Kalan markkinoinnin ja laadun kehittämisohjelman toteutusta.
Kokoelmat
  • Julkaisut
Ammattikorkeakoulujen opinnäytetyöt ja julkaisut
Yhteydenotto | Tietoa käyttöoikeuksista | Tietosuojailmoitus | Saavutettavuusseloste
 

Selaa kokoelmaa

NimekkeetTekijätJulkaisuajatKoulutusalatAsiasanatUusimmatKokoelmat

Henkilökunnalle

Ammattikorkeakoulujen opinnäytetyöt ja julkaisut
Yhteydenotto | Tietoa käyttöoikeuksista | Tietosuojailmoitus | Saavutettavuusseloste