Vastuullinen ja eettinen anniskelu : Avaimia anniskeluhenkilökunnalle
Pelvo, Merja (2010)
Pelvo, Merja
Mikkelin ammattikorkeakoulu
2010
All rights reserved
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2010060311328
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2010060311328
Tiivistelmä
Tekemäni Avaimia anniskeluhenkilökunnalle -koulutus kohdistuu suoraan anniskeluhenkilökunnalle. Koulutuksen kohderyhmänä ovat anniskeluhenkilökunnan lisäksi oppilaitokset ja päihdetyötä tekevät tahot. Työni tilaaja, Sininauhaliitto haluaa koulutuksella korostaa vastuullisuuden ja eettisyyden merkitystä anniskelutyössä. Työni on yksi uusista päihdetyön muodoista.
Anniskeluhenkilökunnan on toimittava työssään viranomaisohjeiden ja säädösten mukaan. Ristiriitaa voi kuitenkin aiheutua säädösten noudattamisessa ja tuloksen tekemisen paineista. Ravintoloissa käytetään myös entistä enemmän vuokratyövoimaa, (Alkoholipoliittinen vuosikirja, 2009) ja kynnys ravintolatyön aloittamiseen on matala; anniskelutyön voi aloittaa anniskelupassin suoritettuaan. Siksi Avaimia anniske-luhenkilökunnalle – koulutuksessa kerrataan alkoholilainsäädännön keskeisimmät ohjeet. Vuokratyövoi-man käyttö vaikeuttaa työpaikan omien toimintamallien muodostumista, kertauksen avulla vahvistetaan yhtenäisten mallien syntymistä.
Selvitin koulutuksen tekoa varten, millaiset valmiudet vastavalmistuvalla tarjoilijalla on anniskelutyöhön. Antaako koulutus anniskelupassin lisäksi valmiuksia vastuullisuuden tai eettisyyden huomiointiin anniskelussa? Vastuullisuuden tai eettisyyden perusteella anniskeluhenkilökunta voi lopettaa anniskelun vaikka anniskelulaki sen sallisikin. Vastuullisessa ravintolassa huolehditaan sekä asiakkaista että henkilökunnasta. Tarjoilijaopiskelijoilta ja opettajalta saamiani tietoja käytin osana koulutukseni tekemisessä.
Anniskelun ongelmatilanteissa tarjoilijalta vaaditaan kykyä ja taitoa kantaa vastuuta päätöksistään. Avaimia anniskeluhenkilökunnalle -koulutuksella pyritään vahvistamaan työntekijöiden ammattitaitoa kohdata erilaisia asiakkaita. Avaimia anniskeluhenkilökunnalle -koulutus antaa nimensä mukaisesti työkaluja ja toimintatapoja vastuulliseen ja eettiseen anniskeluun sekä ongelmallisten anniskelutilanteiden hoitoon.
Anniskeluhenkilökunnan on toimittava työssään viranomaisohjeiden ja säädösten mukaan. Ristiriitaa voi kuitenkin aiheutua säädösten noudattamisessa ja tuloksen tekemisen paineista. Ravintoloissa käytetään myös entistä enemmän vuokratyövoimaa, (Alkoholipoliittinen vuosikirja, 2009) ja kynnys ravintolatyön aloittamiseen on matala; anniskelutyön voi aloittaa anniskelupassin suoritettuaan. Siksi Avaimia anniske-luhenkilökunnalle – koulutuksessa kerrataan alkoholilainsäädännön keskeisimmät ohjeet. Vuokratyövoi-man käyttö vaikeuttaa työpaikan omien toimintamallien muodostumista, kertauksen avulla vahvistetaan yhtenäisten mallien syntymistä.
Selvitin koulutuksen tekoa varten, millaiset valmiudet vastavalmistuvalla tarjoilijalla on anniskelutyöhön. Antaako koulutus anniskelupassin lisäksi valmiuksia vastuullisuuden tai eettisyyden huomiointiin anniskelussa? Vastuullisuuden tai eettisyyden perusteella anniskeluhenkilökunta voi lopettaa anniskelun vaikka anniskelulaki sen sallisikin. Vastuullisessa ravintolassa huolehditaan sekä asiakkaista että henkilökunnasta. Tarjoilijaopiskelijoilta ja opettajalta saamiani tietoja käytin osana koulutukseni tekemisessä.
Anniskelun ongelmatilanteissa tarjoilijalta vaaditaan kykyä ja taitoa kantaa vastuuta päätöksistään. Avaimia anniskeluhenkilökunnalle -koulutuksella pyritään vahvistamaan työntekijöiden ammattitaitoa kohdata erilaisia asiakkaita. Avaimia anniskeluhenkilökunnalle -koulutus antaa nimensä mukaisesti työkaluja ja toimintatapoja vastuulliseen ja eettiseen anniskeluun sekä ongelmallisten anniskelutilanteiden hoitoon.