Kestin maatilan mahdollisuudet
Romppainen, Pekka; Romppainen, Katriina (2023)
Romppainen, Pekka
Romppainen, Katriina
2023
All rights reserved. This publication is copyrighted. You may download, display and print it for Your own personal use. Commercial use is prohibited.
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2023060822919
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2023060822919
Tiivistelmä
Opinnäytetyön tavoitteena oli selvittää Suomussalmen pohjoisosassa sijaitsevan emolehmätilan, Kestin maatilan, naudanlihan myyntiin erilaisia toteutusvaihtoehtoja.
Työssä huomioitiin aiemmin käytössä ollut käytäntö, lihan myynti isolle teurastamolle. Lisäksi otettiin tarkasteluun lihan suoramyynnin mahdollisuudet paikallisille yrityksille ja yksityisille kuluttajille, lihojen teurastusvaihtoehtoina käytettiin pientä ja isoa teurastamoa.
Johtopäätöksissä todettiin suoramyynnin oleva tilan tuottoa nostava tekijä. Kannattavinta ja tilallisille vähiten työtä lisäävä vaihtoehto olisi lihojen suoramyynti paikallisille pienyrityksille, jotka ostavat lihat isoissa erissä, kun ne tulevat suoraan teurastamolta.
Työssä huomioitiin aiemmin käytössä ollut käytäntö, lihan myynti isolle teurastamolle. Lisäksi otettiin tarkasteluun lihan suoramyynnin mahdollisuudet paikallisille yrityksille ja yksityisille kuluttajille, lihojen teurastusvaihtoehtoina käytettiin pientä ja isoa teurastamoa.
Johtopäätöksissä todettiin suoramyynnin oleva tilan tuottoa nostava tekijä. Kannattavinta ja tilallisille vähiten työtä lisäävä vaihtoehto olisi lihojen suoramyynti paikallisille pienyrityksille, jotka ostavat lihat isoissa erissä, kun ne tulevat suoraan teurastamolta.