Hyppää sisältöön
    • Suomeksi
    • På svenska
    • In English
  • Suomi
  • Svenska
  • English
  • Kirjaudu
Hakuohjeet
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.
Näytä viite 
  •   Ammattikorkeakoulut
  • Mikkelin ammattikorkeakoulu
  • Opinnäytetyöt
  • Näytä viite
  •   Ammattikorkeakoulut
  • Mikkelin ammattikorkeakoulu
  • Opinnäytetyöt
  • Näytä viite

"Yhdessä hyvää" hyvin toimiva työyhteisö ravintola Kiesassa

Jaaranen, Minka (2014)

 
Avaa tiedosto
Jaaranen_Minka.pdf (2.613Mt)
Lataukset: 


Jaaranen, Minka
Mikkelin ammattikorkeakoulu
2014
All rights reserved
Näytä kaikki kuvailutiedot
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2014122220644
Tiivistelmä
Ravintola Kiesa kuuluu osana Pohjois-Karjalan Ammattiopisto, Joensuu, Palvelujen toimintaan. Oppilaitoksen tavoitteena on kouluttaa opiskelijoita, joilla on hyvät tiedot ja taidot kokin ja tarjoilijan työhön. Ravintola Kiesa oppimisympäristönä mahdollistaa taitojen harjoittelun. Kiesassa on toimivat uudet tilat ja laitteet sekä osaava ja kouluttautuva henkilökunta. Haasteen Kiesan toiminnalle luovat jatkuvasti vaihtuvat opiskelijaryhmät opettajineen. Ratkaisua haetaan kysymyksiin: kuinka yhteistyö saadaan saumattomaksi ja miten hyvin toimiva työyhteisö auttaa tavoitteiden saavuttamisessa?

Tämän opinnäytetyön alussa on käsitelty prosessiajattelun teoriaa sekä työn kannalta keskeisimpiä käsitteitä hyvästä työyhteisöstä ja yhteistyöstä. Sen jälkeen on käsitelty lyhyesti Pohjois-Karjalan koulutuskuntayhtymää toimintaympäristönä ja siitä edetty kuvaamaan ravintola Kilsaa toimintaympäristönä. Kehittämistehtävä on toteutettu tapaustutkimuksena. Keväällä 2014 toteutettiin kvantitatiivisia tyytyväisyyskyselyjä ravintola-asiakkaille, opiskelijoille ja työssäoppimispaikkojen edustajille. Kyselyjen tavoitteina oli selvittää senhetkinen tilanne ja mitä odotuksia eri ryhmillä oli ravintola Kiesan toiminnalle. Kiesan lounasasiakkaat olivat pääpiirteissään tyytyväisiä saamaansa palveluun sekä ruokaan. He toivoivat lisää tietoa esimerkiksi ruoka-annosten ravintosisällöistä sekä entistä ripeämpää palvelua johtuen lounastaukojensa rajallisuudesta. Työssäoppimispaikkojen vastaajien palaute oli myös hyvin myönteistä. He olivat hyvin tyytyväisiä yhteistyöhön oppilaitoksen kanssa sekä opiskelijoiden motivaatioon. Työssäoppimispaikkojen edustajat odottivat oppilaitoksessa harjoiteltavan nykyistä enemmän ammatillisia perusasioita kuten omavalvontaa, tekniikoita ja tuotetuntemusta. Opiskelijoilta tuli kehittämiskohteita, joista mainittakoon tasapuolisuus työnjaossa, ravintola Kiesassa työvuorojen määrä sekä vuorovaikutus muiden opiskelijaryhmien kanssa. Palautteiden ja prosessikuvausten perusteella muodostui suurimmaksi kehittämiskohteeksi yhteistyö, jota parantamalla tavoitellaan entistä parempaa lopputulosta. Kehittämällä työyh-teisöä kohti avoimuutta ja välittömyyttä, tavoitellaan ilmapiirin kohottamista ja sitä kautta opiskelijoiden innos-tamista sekä kannustamista heidän itsensä kehittämiseen ja tulevan ammattinsa hallintaan.
 
Kokoelmat
  • Opinnäytetyöt
Ammattikorkeakoulujen opinnäytetyöt ja julkaisut
Yhteydenotto | Tietoa käyttöoikeuksista | Tietosuojailmoitus | Saavutettavuusseloste
 

Selaa kokoelmaa

NimekkeetTekijätJulkaisuajatKoulutusalatAsiasanatUusimmatKokoelmat

Henkilökunnalle

Ammattikorkeakoulujen opinnäytetyöt ja julkaisut
Yhteydenotto | Tietoa käyttöoikeuksista | Tietosuojailmoitus | Saavutettavuusseloste