Hyppää sisältöön
    • Suomeksi
    • På svenska
    • In English
  • Suomi
  • Svenska
  • English
  • Kirjaudu
Hakuohjeet
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.
Näytä viite 
  •   Ammattikorkeakoulut
  • Laurea-ammattikorkeakoulu
  • Opinnäytetyöt (Avoin kokoelma)
  • Näytä viite
  •   Ammattikorkeakoulut
  • Laurea-ammattikorkeakoulu
  • Opinnäytetyöt (Avoin kokoelma)
  • Näytä viite

The Log Out Zone –palveluprosessien mallinnus ja kehittäminen

Levochkina, Svetlana (2015)

 
Avaa tiedosto
The Log Out Zone - palveluprosessien mallinnus ja kehittaminen_Svetlana Levochkina.pdf (1.129Mt)
Lataukset: 


Levochkina, Svetlana
Laurea-ammattikorkeakoulu
2015
All rights reserved
Näytä kaikki kuvailutiedot
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2015111216345
Tiivistelmä
Opinnäytetyön tavoitteena oli selvittää Radisson Blu Hotel Espoon kahden osaston palveluprosessien toteutumista, mallintaa palveluprosessit ja tehdä kehitysehdotuksia toiminnan ja työtehon paran-tamiseksi. Hotelli- ja ravintola-alalla ei pysty enää kilpailemaan pelkästään fyysisten tuotteiden kuten huoneen ja sängyn laadulla, vaan on erittäin tärkeää panostaa myös asiakaan kokemukseen ja odotusten ylittämiseen. Kun selvittää ne kohdat palveluprosessista, joissa on isoin mahdollisuus vaikuttaa asiakkaaseen, asiakaskokemuksen johtaminen on helppoa. Jokaisella Radisson Blu -hotellilla Suomessa on oma identiteetti, jonka halutaan näkyvän hotellin asiakkaille päivittäisissä rutiineissa. Uusi palvelukonsepti ja identiteetti Radisson Blu Hotel Espoossa on The Log Out Zone. Opinnäytetyön tarkoitus on kehittää toimintaa parantamalla asiakaskokemusta ja yhtenäistää pal-velukulttuuria tuoden The Log Out Zone –palvelukonseptin mukaista työntekoa ajatellen.

Teoreettinen viitekehys jakaantuu kahteen osaan. Ensimmäisessä osassa käsitellään palvelua sekä keskitytään aiheen kannalta olennaisiin palvelukonseptin tekijöihin: tuotteeseen, prosesseihin ja ihmisiin. Myös palvelukulttuurin muodostumiselle tärkeät asiat tuodaan esille. Toisessa osassa käy-dään läpi asiakaslähtöisyyttä sekä asiakaskokemuksen merkitystä yritykselle. Tässä luvussa käsitel-lään, miten aineettomien ja aineellisten tekijöiden muodostamalla kokonaisuudella saadaan asi-akkaalle haluttuja kokemuksia. Luvussa kerrotaan myös miten asiakaskokemusta johdetaan.

Palvelumallien muodostamiseksi on toteutettu sekä osallistuvaa- että piilohavainnointia toimeksian-tajayrityksessä. Radisson Blu Hotel Espoon palveluprosessit on mallinnettu asiakkaan palvelupolku-jen ja service blueprint -palvelumallien avulla. Mallit on tehty hotellin kahdelle osastolle, vas-taanottoon ja aamiaiselle, ja niistä on pyritty erottamaan ongelmakohdat ja kohdat joihin pystyy erityisesti vaikuttamaan lisäämällä The Log Out Zone -asiakaskokemusta. Tässä osassa on myös selvitetty The Log Out Zone –palvelukulttuurin muodostumisen lähtökohdat. Viimeisessä hankkeen kuvausluvunkappaleessa on käsitelty sitä, miten asiakaskokemuksia saa parannettua entisestään ja millä tavalla The Log Out Zone -palvelukonseptin saa näkyville asiakaskokemuksen parantamista varten.

Kehittämisehdotusten toteuttamisella on mahdollista parantaa Radisson Blu Hotel Espoon toimintaa suhteessa asiakaskokemuksen luomiseen ja se myös mahdollistaa ennakointia valmistautuessa eri-laisiin tilanteisiin. Kehitysehdotuksia pystyy käyttämään The Log Out Zone –palvelukulttuurin mää-rittämisessä ja hyödyntämään asiakaskokemuksen parantamisessa. Tuotettuja palvelumalleja voi-daan käyttää jatkossakin, jos ideoidaan palveluja jatkossa ja halutaan keskittyä tietyn kontaktipis-teen kehittämiseen.
 
Kokoelmat
  • Opinnäytetyöt (Avoin kokoelma)
Ammattikorkeakoulujen opinnäytetyöt ja julkaisut
Yhteydenotto | Tietoa käyttöoikeuksista | Tietosuojailmoitus | Saavutettavuusseloste
 

Selaa kokoelmaa

NimekkeetTekijätJulkaisuajatKoulutusalatAsiasanatUusimmatKokoelmat

Henkilökunnalle

Ammattikorkeakoulujen opinnäytetyöt ja julkaisut
Yhteydenotto | Tietoa käyttöoikeuksista | Tietosuojailmoitus | Saavutettavuusseloste