Laadunvalvontalomakkeen kehittäminen hilloille
Kotanen, Emilia (2015)
Kotanen, Emilia
Seinäjoen ammattikorkeakoulu
2015
All rights reserved
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2015121420666
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2015121420666
Tiivistelmä
Tämän opinnäytetyön tavoitteena oli kehittää Riitan Herkku Oy:n hillo- ja jälkiruokaosaston valmistamille puolukka-, lettu- ja lakkahilloille laadunvalvontalomakkeet. Lomakkeiden avulla pyrittiin ehkäisemään hillojen tyypillisimpiä laatuvirheitä. Työhön ryhdyttiin, koska kuluttajat reklamoivat säännöllisesti virheistä hillojen rakenteessa ja koostumuksessa.
Käytännön kehitystyö toteutettiin kevättalvella vuonna 2015 Riitan Herkun hillo- ja jälkiruokaosastolla. Lähtökohtana oli luoda helposti käytettävät ja päivittäisessä tuotannossa toimivat aistinvaraiseen laadunvalvontaan perustuvat apuvälineet. Lomakkeiden toimivuutta ja käytännöllisyyttä testattiin yhdessä osaston henkilöstön kanssa. Saadun palautteen perusteella lomakkeita muokattiin helpommiksi käyttää.
Lopputuloksena osastolle saatiin luotua toimivat laadunvalvontalomakkeet sekä ohjetaulu havainnollistamaan laadukkaan ja huonolaatuisen hillon eroja. Kirjallisessa työssä esitetään aiheeseen liittyvän taustamateriaalin lisäksi kehitystyön lähtötilanne ja prosessi jatkokehitysehdotuksineen.
Käytännön kehitystyö toteutettiin kevättalvella vuonna 2015 Riitan Herkun hillo- ja jälkiruokaosastolla. Lähtökohtana oli luoda helposti käytettävät ja päivittäisessä tuotannossa toimivat aistinvaraiseen laadunvalvontaan perustuvat apuvälineet. Lomakkeiden toimivuutta ja käytännöllisyyttä testattiin yhdessä osaston henkilöstön kanssa. Saadun palautteen perusteella lomakkeita muokattiin helpommiksi käyttää.
Lopputuloksena osastolle saatiin luotua toimivat laadunvalvontalomakkeet sekä ohjetaulu havainnollistamaan laadukkaan ja huonolaatuisen hillon eroja. Kirjallisessa työssä esitetään aiheeseen liittyvän taustamateriaalin lisäksi kehitystyön lähtötilanne ja prosessi jatkokehitysehdotuksineen.