Juhlamenujen suunnittelu aloittavalle pitopalveluyrittäjälle
Raatikainen, Emilia (2016)
Raatikainen, Emilia
Seinäjoen ammattikorkeakoulu
2016
All rights reserved
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-201605046245
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-201605046245
Tiivistelmä
Tämä opinnäytetyö oli toiminnallinen kehittämistyö. Tavoitteena oli suunnitella kolme juhlamenua ja niihin sopivat teemat. Lähtökohtana toimi aloittavan pitopal-veluyrittäjän tarpeet huomioida markkinoinnilliset näkökulmat ja myytävät tuotteet ja palvelut. Menut suunniteltiin tarjottavaksi buffetpöydästä.
Ottaen huomioon aloittavan pitopalveluyrittäjän mahdollisesti rajalliset resurssit, kuten kylmäsäilytystilat, tarjoaa kolme menukokonaisuutta asiakkaille valinnanvaraa pysyen silti hallittavana. Menut on suunniteltu niin, että ne eroavat toisistaan selkeästi erilaisten raaka-aineiden puolesta. Sillä pyritään vastaamaan erilaisten asiakkaiden mieltymyksiin ja toiveisiin.
Juhlamenuiksi muodostui Raikkautta kasviksilla -menu, Rustiikkista ranskalaista -menu ja Makuja saaresta -menu. Raikkautta kasviksilla -menun teema muodostui 70-luvun ja värikkyyden ympärille. Rustiikkista ranskalaista -menun teemassa näkyy luonnollisesti ranskalainen maalaismaisuus ja punaoranssi väri. Makuja saaresta -menun teemaa muodostaessa huomioitiin sinisen sävyt ja meri.
Menuista testattiin Rustiikkista ranskalaista -menu yksityisillä päivällisillä. Vierailta saadun palautteen perusteella teemapäivällinen oli onnistunut. Jokaisen ruokalajin reseptit työohjeineen kirjattiin Jamix-tuotannonohjausjärjestelmään. Menujen raaka-ainekulut laskettiin ruokalajeittain.
Ottaen huomioon aloittavan pitopalveluyrittäjän mahdollisesti rajalliset resurssit, kuten kylmäsäilytystilat, tarjoaa kolme menukokonaisuutta asiakkaille valinnanvaraa pysyen silti hallittavana. Menut on suunniteltu niin, että ne eroavat toisistaan selkeästi erilaisten raaka-aineiden puolesta. Sillä pyritään vastaamaan erilaisten asiakkaiden mieltymyksiin ja toiveisiin.
Juhlamenuiksi muodostui Raikkautta kasviksilla -menu, Rustiikkista ranskalaista -menu ja Makuja saaresta -menu. Raikkautta kasviksilla -menun teema muodostui 70-luvun ja värikkyyden ympärille. Rustiikkista ranskalaista -menun teemassa näkyy luonnollisesti ranskalainen maalaismaisuus ja punaoranssi väri. Makuja saaresta -menun teemaa muodostaessa huomioitiin sinisen sävyt ja meri.
Menuista testattiin Rustiikkista ranskalaista -menu yksityisillä päivällisillä. Vierailta saadun palautteen perusteella teemapäivällinen oli onnistunut. Jokaisen ruokalajin reseptit työohjeineen kirjattiin Jamix-tuotannonohjausjärjestelmään. Menujen raaka-ainekulut laskettiin ruokalajeittain.