Monikulttuurisuus ja sen johtaminen pohjoiskarjalaisissa ravintola-alan yrityksissä
Laitinen, Johanna (2017)
Laitinen, Johanna
Karelia-ammattikorkeakoulu (Pohjois-Karjalan ammattikorkeakoulu)
2017
All rights reserved
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2017121321147
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2017121321147
Tiivistelmä
Tämän opinnäytetyön tarkoituksena oli selvittää, miten pohjoiskarjalaisissa ravintola-alan yrityksissä monikulttuurisuus ymmärretään ja koetaan, millaiset asiat nähdään haastavina tai hyödyllisinä ja miten monikulttuurisuus huomioidaan henkilöstöjohtamisessa. Lisäksi tarkoituksena oli selvittää, miten monikulttuurisuuden johtamista voitaisiin mahdollisesti kehittää ja miten monikulttuurisuuden lisääntymisen ajatellaan vaikuttavan alan kehitykseen maakunnassa.
Työn teoreettisessa viitekehyksessä käsitellään monikulttuurisuuden vaikutuksia työyhteisöön sekä monikulttuurisuuden johtamista. Tutkimus toteutettiin laadullisena monitapaustutkimuksena, jossa haastateltiin neljää pohjoiskarjalaisen ravintola-alan yrityksen ravintolapäällikköä. Haastattelut toteutettiin teemahaastatteluna, jonka runko laadittiin teoreettisen viitekehyksen pohjalta.
Tutkimusten tuloksista voidaan todeta, että tutkimukseen osallistuneissa yrityksissä monikulttuurisuus ja sen vaikutukset ymmärretään hyvin ja moniulotteisesti. Monikulttuurisuus nähdään positiivisena asiana, joka hyödyttää niin kohdeyrityksiä kuin myös ravintola-alan kehitystä maakunnassa. Monikulttuurisuuden johtamisen lähestymistavoissa korostuivat erityisesti yksilökeskeisyys ja ihmisläheisyys. Monikulttuurisuuden johtamisen kehityskohteena nähtiin ensisijaisesti oman tietoisuuden lisääminen ja syventäminen käytännön kokemusten ja koulutuksen avulla.
Työn teoreettisessa viitekehyksessä käsitellään monikulttuurisuuden vaikutuksia työyhteisöön sekä monikulttuurisuuden johtamista. Tutkimus toteutettiin laadullisena monitapaustutkimuksena, jossa haastateltiin neljää pohjoiskarjalaisen ravintola-alan yrityksen ravintolapäällikköä. Haastattelut toteutettiin teemahaastatteluna, jonka runko laadittiin teoreettisen viitekehyksen pohjalta.
Tutkimusten tuloksista voidaan todeta, että tutkimukseen osallistuneissa yrityksissä monikulttuurisuus ja sen vaikutukset ymmärretään hyvin ja moniulotteisesti. Monikulttuurisuus nähdään positiivisena asiana, joka hyödyttää niin kohdeyrityksiä kuin myös ravintola-alan kehitystä maakunnassa. Monikulttuurisuuden johtamisen lähestymistavoissa korostuivat erityisesti yksilökeskeisyys ja ihmisläheisyys. Monikulttuurisuuden johtamisen kehityskohteena nähtiin ensisijaisesti oman tietoisuuden lisääminen ja syventäminen käytännön kokemusten ja koulutuksen avulla.