Mitä ammatillisen koulutuksen rakennemuutos merkitsee suurkeittiö- ja ravintolayrityksille
Riikonen, Marju; Siik, Ulla (2017)
Riikonen, Marju
Siik, Ulla
Saimaan ammattikorkeakoulu
2017
All rights reserved
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2017122822587
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2017122822587
Tiivistelmä
Ammatillinen koulutus on jälleen muutoksessa. Vuoden 2018 alusta astuu voimaan toisen asteen ammatillisen koulutuksen muutos eli reformi. Ammatillisen koulutuksen reformi on tämän hetken hallituksen kärkihankkeita. Hankkeessa uudistetaan ammatillisen koulutuksen rahoitusta, prosesseja, tutkintojärjestelmää ja rakenteita. Lait ammatillisesta peruskoulutuksesta ja aikuiskoulutuksesta yhdistyvät. Keskeisenä lähtökohtana uudessa laissa on opiskelijan osaaminen ja yksilöllisyys. Työpaikoilla tapahtuvaa oppimista lisätään ja byrokratiaa kevennetään. Tämän päivän työelämä vaatii laaja-alaista osaamista. Ammatin vaatima osaaminen opitaan työelämässä ja ammatillisten opintojen kautta.
Tämän opinnäytetyön tarkoituksena oli tutkia toisen asteen ammatillisen koulutusmuutoksen mukanaan tuomaa muutosta työssäoppimisessa ja työpaikan roolista opiskelijan kouluttamisessa. Opinnäytetyön aihe oli erittäin ajankohtainen syksyllä 2017. Tutkimus toteutettiin Imatran ja Lappeenrannan alueen suurkeittiö- ja ravintolayrityksiin. Tässä opinnäytetyössä käytettiin laadullista tutkimusmenetelmänä. Tutkimustapana oli teemahaastattelu. Teoreettinen viitekehys rakentui kirjallisuuteen, Opetushallituksen julkaisuihin, sanoma- ja aikakausilehtiin sekä Internet lähteisiin. Yleisradion teetti lokakuussa 2017 tutkimuksen tulevasta reformista, joka otettiin mukaan teoriaan.
Vastausten perusteella yritykset olivat pääasiassa sitä mieltä, että muutoksen tuoma työssäoppimisen lisääntyminen on hyvä asia. Yritysten kannalta oli myös erittäin hyvä, että he pystyvät rekrytoimaan työntekijöitä suoraan työssäoppijoista. Yritykset kokivat, että tämän hetkinen alueellinen työvoimapula voisi helpottua työssäoppimisen kautta.
Tämän opinnäytetyön tarkoituksena oli tutkia toisen asteen ammatillisen koulutusmuutoksen mukanaan tuomaa muutosta työssäoppimisessa ja työpaikan roolista opiskelijan kouluttamisessa. Opinnäytetyön aihe oli erittäin ajankohtainen syksyllä 2017. Tutkimus toteutettiin Imatran ja Lappeenrannan alueen suurkeittiö- ja ravintolayrityksiin. Tässä opinnäytetyössä käytettiin laadullista tutkimusmenetelmänä. Tutkimustapana oli teemahaastattelu. Teoreettinen viitekehys rakentui kirjallisuuteen, Opetushallituksen julkaisuihin, sanoma- ja aikakausilehtiin sekä Internet lähteisiin. Yleisradion teetti lokakuussa 2017 tutkimuksen tulevasta reformista, joka otettiin mukaan teoriaan.
Vastausten perusteella yritykset olivat pääasiassa sitä mieltä, että muutoksen tuoma työssäoppimisen lisääntyminen on hyvä asia. Yritysten kannalta oli myös erittäin hyvä, että he pystyvät rekrytoimaan työntekijöitä suoraan työssäoppijoista. Yritykset kokivat, että tämän hetkinen alueellinen työvoimapula voisi helpottua työssäoppimisen kautta.