Kouvolan Upseerikerhon tuotevalikoiman ja baarin toiminnan kehittäminen : case: Kouvolan Upseerikerho
Vainio, Kati (2018)
Vainio, Kati
Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu
2018
All rights reserved
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-201805046528
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-201805046528
Tiivistelmä
Tämän opinnäytetyön aiheena on Kouvolan Upseerikerhon tuotevalikoiman ja baarin toiminnan kehittäminen. Työn tavoitteena oli selvittää, millainen on toimiva Upseerikerhon baari ja sen tuotevalikoima. Työn tutkimusmenetelmänä käytettiin henkilökunnan havainnointia, jonka pohjalta löydettiin kehitystoimenpiteitä vaativat asiat.
Työ toteutettiin toiminnallisena opinnäytetyönä ja raportti on jaettu teoria- ja käytäntöosuuteen. Työn teoriaosuudessa käsitellään tuotekehitystä, tuotevalikoimaa, katelaskentaa, hinnoittelua ja toiminnan kehittämistä. Työn toteutuksesta kertovassa osuudessa käsitellään seuraavia asioita: tuotteiden valinta, drinkkilistan suunnittelu ja toteutus, katelaskenta ja hinnoittelu, kassakoneen ohjelmointi ja baaritoiminnan kehittäminen.
Opinnäytetyön päätuloksena syntyi uusi drinkkilista ja hinnasto Kouvolan Upseerikerhon baariin sekä drinkkien teko-ohjeet ja tilitysohje henkilökunnalle.
Työn tulokset -osuudessa esitellään uuden drinkkilistan vaikutusta myyntiin, henkilökunnan haastattelun tuloksia toteutetuista kehitystoimenpiteistä sekä omaa pohdintaani työn tavoitteiden saavuttamisesta.
Työ toteutettiin toiminnallisena opinnäytetyönä ja raportti on jaettu teoria- ja käytäntöosuuteen. Työn teoriaosuudessa käsitellään tuotekehitystä, tuotevalikoimaa, katelaskentaa, hinnoittelua ja toiminnan kehittämistä. Työn toteutuksesta kertovassa osuudessa käsitellään seuraavia asioita: tuotteiden valinta, drinkkilistan suunnittelu ja toteutus, katelaskenta ja hinnoittelu, kassakoneen ohjelmointi ja baaritoiminnan kehittäminen.
Opinnäytetyön päätuloksena syntyi uusi drinkkilista ja hinnasto Kouvolan Upseerikerhon baariin sekä drinkkien teko-ohjeet ja tilitysohje henkilökunnalle.
Työn tulokset -osuudessa esitellään uuden drinkkilistan vaikutusta myyntiin, henkilökunnan haastattelun tuloksia toteutetuista kehitystoimenpiteistä sekä omaa pohdintaani työn tavoitteiden saavuttamisesta.