Keittokirjan käsikirjoituksen prosessikuvaus
Rautiainen, Aki; Broas, Viljami (2018)
Rautiainen, Aki
Broas, Viljami
Haaga-Helia ammattikorkeakoulu
2018
All rights reserved
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2018060111988
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2018060111988
Tiivistelmä
Olemme valmistelemassa keittokirjaa nimeltä Street Food Friday. Kirjaa tehdään yhteistyössä ravintola Kellohallin kanssa. Opinnäytetyössä kerromme kirjan kirjoittamiseen liittyvistä prosesseista ja meidän kirjamme tekovaiheista.
Keittokirjan kirjoittaminen on pitkä prosessi, joka lähtee liikkeelle kirjailijan omasta halusta ja ideasta tehdä keittokirja. Seuraava askel keittokirjan julkaisussa on kustantajan löytäminen, joka tapahtuu useimmiten saatekirjeen avulla. Saatekirje on kuin ansioluettelo tai myyntipuhe kustantajaa varten. Sen tarkoituksena on myydä kirjailija ja keittokirjan idea kustantajalle. Tämän jälkeen alkaa pitkä ja monivaiheinen kirjanjulkaisuprosessi joka kestää yleensä noin kaksi vuotta. Tämän aikana käsikirjoitusta editoidaan, tuotetaan, markkinoidaan ja myydään. Nämä kaikki vaiheet avataan opinnäytetyön tietoperustassa.
Kirjan aihe on Street Food Friday, joka on ravintola Kellohallilla perjantaisin järjestettävä lounastapahtuma. Perjantaisin ravintolassa tarjotaan jonkin maan tyypillistä katuruokaa, teemaa tukee kyseisen maan musiikki ja koristelut. Perjantain lounaat ovat todella suosittuja.
Kirjaan olemme valinneet kahdeksan eri maata, joista on järjestetty SFF-tapahtuma. Kirjassa esitellään valitun maan ruokakulttuuria, kerrotaan maan historiasta, miksi maa on päätynyt SFF-tapahtumaksi. Kirjaan olemme valikoineet parhaat reseptit SFF-tapahtumasta, lisäksi olemme kehitelleet jokaiselle maalle oman teeman, kuten Pohjois-Afrikan alueen brunssi. Kirjassa on yksityiskohtaiset reseptit ja paljon kuvia.
Opinnäytetyön palauttamisen aikaan kirjan kirjoittaminen on kesken.
Olemme tehneet kirjaa varten alustavan käsikirjoituksen, resepteineen.
Halusimme tehdä opinnäytetyötä varten yhdestä maasta viimeistellyn version kuvineen. Valmistimme Pohjois-Afrikan alueen brunssin. Tarkoituksena oli testata kirjaan tulevat reseptit käytännössä, lisätä reseptien tarkkuutta ja soveltuvuutta kotikeittiöön. Tärkeää oli myös saada hyviä kuvia kirjaa ja opinnäytetyön liitettä varten.
Keittokirjan kirjoittaminen on pitkä prosessi, joka lähtee liikkeelle kirjailijan omasta halusta ja ideasta tehdä keittokirja. Seuraava askel keittokirjan julkaisussa on kustantajan löytäminen, joka tapahtuu useimmiten saatekirjeen avulla. Saatekirje on kuin ansioluettelo tai myyntipuhe kustantajaa varten. Sen tarkoituksena on myydä kirjailija ja keittokirjan idea kustantajalle. Tämän jälkeen alkaa pitkä ja monivaiheinen kirjanjulkaisuprosessi joka kestää yleensä noin kaksi vuotta. Tämän aikana käsikirjoitusta editoidaan, tuotetaan, markkinoidaan ja myydään. Nämä kaikki vaiheet avataan opinnäytetyön tietoperustassa.
Kirjan aihe on Street Food Friday, joka on ravintola Kellohallilla perjantaisin järjestettävä lounastapahtuma. Perjantaisin ravintolassa tarjotaan jonkin maan tyypillistä katuruokaa, teemaa tukee kyseisen maan musiikki ja koristelut. Perjantain lounaat ovat todella suosittuja.
Kirjaan olemme valinneet kahdeksan eri maata, joista on järjestetty SFF-tapahtuma. Kirjassa esitellään valitun maan ruokakulttuuria, kerrotaan maan historiasta, miksi maa on päätynyt SFF-tapahtumaksi. Kirjaan olemme valikoineet parhaat reseptit SFF-tapahtumasta, lisäksi olemme kehitelleet jokaiselle maalle oman teeman, kuten Pohjois-Afrikan alueen brunssi. Kirjassa on yksityiskohtaiset reseptit ja paljon kuvia.
Opinnäytetyön palauttamisen aikaan kirjan kirjoittaminen on kesken.
Olemme tehneet kirjaa varten alustavan käsikirjoituksen, resepteineen.
Halusimme tehdä opinnäytetyötä varten yhdestä maasta viimeistellyn version kuvineen. Valmistimme Pohjois-Afrikan alueen brunssin. Tarkoituksena oli testata kirjaan tulevat reseptit käytännössä, lisätä reseptien tarkkuutta ja soveltuvuutta kotikeittiöön. Tärkeää oli myös saada hyviä kuvia kirjaa ja opinnäytetyön liitettä varten.