Työ osaamista kiittää, Osaamiskartoitusmallin kehittäminen case PURU
Soininen, Tiina (2008-05-07)
Soininen, Tiina
Jyväskylän ammattikorkeakoulu JAMK University of Applied Sciences
2008-05-07
Julkaisu on tekijänoikeussäännösten alainen. Teosta voi lukea ja tulostaa
henkilökohtaista käyttöä varten. Käyttö kaupallisiin tarkoituksiin on kielletty.
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:jamk-1219995158-8
https://urn.fi/URN:NBN:fi:jamk-1219995158-8
Tiivistelmä
Kehittämishankkeen tavoitteena oli kehittää toimiva osaamiskartoituslomake ravitsemistyöntekijöiden osaamisen kehittämiseen Puolustusvoimien Ruokahuollon Palvelukeskukselle. Yritysten toimintaympäristöön ja toimintaan on viime vuosikymmeninä toistuvasti liitetty jatkuva muutos. Muutokset vaikuttavat syvällisesti yritysten toimintaan. Muutoksen aikaansaaminen vaatii monipuolisia kehittämisen menetelmiä. Kyseessä on yhtä aikaa muutos- ja kehittämisprosessi. Organisaation kehittämisprosessi voi pitää sisällään useita alueita, kuten mm. henkilöstön kehittämisen. Osaamisen arvioinnin avulla määritetään yksilötason osaamiset, jotka ovat tärkeitä organisaation perustehtävän ja vision kannalta. Tehtävissä vaadittavat osaamiset määritellään organisaation toimintojen pohjalta. Osaamiskartoitukset paljastavat myös kehittämishaasteita, joihin voi pureutua muutenkin kuin koulutukseen hakeutumalla. Osaamiskartoitukset voivat herättää motivaation oman työn kehittämiseen. Oman työn ja työyhteisön kehittämishankkeet voivat saada näin alkunsa. Ruokapalvelujen laadukkaan hoitamisen varmistaa riittävä ja ammattitaitoinen henkilöstö koko ruokapalvelujen ketjussa. Oman ammatin perustaidot ja hyvät vuorovaikutustaidot varmistavat palvelun sujuvuuden asiakkaalle asti. Kehittämishanke toteutettiin osaamiskartoituslomakkeella, joka suunniteltiin yhteistyössä PURUn henkilöstösuunnittelijoiden kanssa. Kyselylomake koostui kolmesta osiosta: taustatiedot, nykytilan kartoitus ja koulutushalukkuus. Kehittämisalueet on mietitty PURUn lähtökohdista: visiosta, strategiasta, tavoitteista ja arvoista. Kyselyyn osallistui kuusi pilottimuonituskeskusta. Tavoitetasoa osaamiskartoituksessa ei voida vielä määrittää, koska prosessityö on kesken. Aikaisemmin osaamisen kartoittamista ei ole PURUssa tehty. Pilottimuonituskeskuksista saatujen tulosten pohjalta osaamiskartoituslomaketta tullaan kehittämään. Osaamisen kartoittamisella saatiin myös selville, mitkä osa-alueet ravitsemistyöntekijöillä tarvitsevat lisäosaamista ja sitä kautta suunnitellaan tarkoituksenmukaista koulutusta ravitsemistyöntekijöille. Kehitystyötä jatketaan määrittämällä osaamisen tavoitetasot osaamiskartoitukseen ja sitä kautta kehitetään PURUn henkilöstöä kohti osaavaa organisaatiota.