Ruokaa ja romantiikkaa : tilaustarjoilu hääjuhlaan
Eskola, Rose (2010)
Eskola, Rose
Lahden ammattikorkeakoulu
2010
All rights reserved
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2010100513438
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2010100513438
Tiivistelmä
Opinnäytetyön aiheena on tilaustarjoilun järjestäminen 150 hengen hääjuhlaan kesäkuussa 2010. Tössä käsitellään tilaisuuden järjestämiseen ja juhlapalvelutoiminnan suunnitteluun liittyviä asioita. Oinnäytetyö on toteutettu yhteistyössä Yrjö Mensolan Juhla- ja pitopalveluyrityksen kanssa, joka on ollut työn toimeksiantaja. Käytännönläheisessä työssä olen toiminut päävastuuhenkilönä hääjuhlassa ja vastannut salitoiminnasta. Olen myös vastannut yrittäjän puolesta häätarjoilun suunnittelusta ja niihin liittyvistä tehtävistä.
Opinnäyteyön tietoperustassa käsitellään suomalaisen hääjuhlan ominaispiirteitä sekä esitellään juhla- ja pitopalvelutoimintaa yleisellä tasolla. Toiminnallisessa osuudessa käydään lävitse asioita, jotka juhla- ja pitopalveluyrittäjän on huomoitava tilaisuuksia suunniteltaessa ja toteuttaessa. Opinnäytetyö on toiminnallinen opinnäyte, jossa teoria ja käytännön työn raportointi kulkevat lomittain.
Työ on rajattu koskemaan hääjuhlaa, mutta työtä voidaan hyödyntää myös muiden tilaisuuksien suunnittelussa, sillä suunnittelu- ja toteutusprosessi ovat lähes aina samankaltaisia. Opinnäytetyön päätavoite on ollut onnistuneen tilaustarjoilun ja hääjuhlan järjestäminen. Tavoite saavutettiin hyvin, sillä asiakas oli tyytyväinen palveluun ja ruokatuotteeseen.
Opinnäyteyön tietoperustassa käsitellään suomalaisen hääjuhlan ominaispiirteitä sekä esitellään juhla- ja pitopalvelutoimintaa yleisellä tasolla. Toiminnallisessa osuudessa käydään lävitse asioita, jotka juhla- ja pitopalveluyrittäjän on huomoitava tilaisuuksia suunniteltaessa ja toteuttaessa. Opinnäytetyö on toiminnallinen opinnäyte, jossa teoria ja käytännön työn raportointi kulkevat lomittain.
Työ on rajattu koskemaan hääjuhlaa, mutta työtä voidaan hyödyntää myös muiden tilaisuuksien suunnittelussa, sillä suunnittelu- ja toteutusprosessi ovat lähes aina samankaltaisia. Opinnäytetyön päätavoite on ollut onnistuneen tilaustarjoilun ja hääjuhlan järjestäminen. Tavoite saavutettiin hyvin, sillä asiakas oli tyytyväinen palveluun ja ruokatuotteeseen.