Hyppää sisältöön
    • Suomeksi
    • På svenska
    • In English
  • Suomi
  • Svenska
  • English
  • Kirjaudu
Hakuohjeet
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.
Näytä viite 
  •   Ammattikorkeakoulut
  • Jyväskylän ammattikorkeakoulu
  • Julkaisut
  • Näytä viite
  •   Ammattikorkeakoulut
  • Jyväskylän ammattikorkeakoulu
  • Julkaisut
  • Näytä viite

Understanding the global food system

Allievi, Francesca; Antonelli, Marta; Dembska, Katarzyna; Principato, Ludovica (2019)

 
Avaa tiedosto
Article_final_draft.pdf (343.0Kt)
Lataukset: 


Allievi, Francesca
Antonelli, Marta
Dembska, Katarzyna
Principato, Ludovica
Editoija
Riccardo Valentini
John l. Sievenpiper
Marta Antonelli
Katarzyna Dembska
Springer
2019
All rights reserved. This publication is copyrighted. You may download, display and print it for Your own personal use. Commercial use is prohibited.
doi:10.1007/978-3-030-23969-5_1
Näytä kaikki kuvailutiedot
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi-fe2020090468632
Tiivistelmä
Current food systems are in need of profound changes. The number of hungry people recently rose to over 820 million due to climate-related conflicts and displacement. Two billion people in the world are overweight or obese and are at risk of the diseases related to over-consumption of food, an issue that affects both the developed and developing world. The food sector operates—and depends on—a natural environment profoundly under stress and faces increasing competition for its resources between different sectors. Food is the largest freshwater user, accounts for one third of GhG emissions and is responsible for land degradation, biodiversity loss and pollution. Sustainable food systems are at the core of the 2030 Agenda of the United Nations, signed by 193 countries in 2015, as food is directly or indirectly connected to all the Sustainable Development Goals (SDGs). Against this context, the present chapter outlines the main challenges that the global food system currently faces in terms of nutrition challenges, environmental impacts and food loss and waste, with each of these dimensions put into relation with the relevant SDGs, underlining the importance of sustainable food systems for implementing the 2030 Agenda.
Kokoelmat
  • Julkaisut
Ammattikorkeakoulujen opinnäytetyöt ja julkaisut
Yhteydenotto | Tietoa käyttöoikeuksista | Tietosuojailmoitus | Saavutettavuusseloste
 

Selaa kokoelmaa

NimekkeetTekijätJulkaisuajatKoulutusalatAsiasanatUusimmatKokoelmat

Henkilökunnalle

Ammattikorkeakoulujen opinnäytetyöt ja julkaisut
Yhteydenotto | Tietoa käyttöoikeuksista | Tietosuojailmoitus | Saavutettavuusseloste