Kehittämissuunnitelma ravintola Swengille
Salo, Anniina (2012)
Salo, Anniina
Laurea-ammattikorkeakoulu
2012
All rights reserved
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-201201251635
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-201201251635
Tiivistelmä
Opinnäytetyön lähtökohtana oli luoda kehittämissuunnitelma Järvenpäässä sijaitsevalle ravintola Swengille. Idea syntyi, kun toimeksiantajana oleva, Swengin omistaja Raini Suvanto ehdotti opinnäytetyötä. Tavoitteena oli havainnoida ongelmia ja kehittämistyön menetelmien avulla löytää niihin ratkaisuja. Aiempaa vastaavaa tutkimusta ei ole tehty, joten tämä kehittämissuunnitelma on ensimmäinen laatuaan.
Kehittämissuunnitelma on luonteeltaan suuntaa-antava. Kaikille toimenpiteille ei ole määritelty tarkkoja toteuttamisajankohtia. Opinnäytetyön keskeiset lähteet ovat kirjallisuus, internet ja toimeksiantajalta saadut tiedot.
Tutkimus toteutettiin asiakaskyselyillä, jotka koostuivat ryhmähaastattelusta sekä internetin välityksellä toteutetusta kyselystä. Internet-kysely toteutettiin Facebook-sivuston kautta. Muita tutkimusmenetelmiä olivat benchmarking ja havainnointi. Ryhmähaastatteluun osallistui kuusi ja kyselyyn 33 henkilöä. Benchmarkingin vertailukohteiksi valittiin ravintolat Blackpool ja Korona, jotka sijaitsevat Järvenpään kävelykadulla. Tutkija teki yhteistyötä myös Swengin omistajan ja työntekijöiden kanssa.
Opinnäytetyössä käytettyjen tutkimusmenetelmien avulla saatiin tietoa, jonka tuloksena syntyi alustava kehittämissuunnitelma, jota Swengi käyttää ravintolan kehittämistoimenpiteiden tukena. Swengi tarvitsee jatkuvaa kehittämistyötä ja kehittämissuunnitelmia pitäisi tehdä enemmän erilaisissa mittakaavoissa.
Kehittämissuunnitelma on luonteeltaan suuntaa-antava. Kaikille toimenpiteille ei ole määritelty tarkkoja toteuttamisajankohtia. Opinnäytetyön keskeiset lähteet ovat kirjallisuus, internet ja toimeksiantajalta saadut tiedot.
Tutkimus toteutettiin asiakaskyselyillä, jotka koostuivat ryhmähaastattelusta sekä internetin välityksellä toteutetusta kyselystä. Internet-kysely toteutettiin Facebook-sivuston kautta. Muita tutkimusmenetelmiä olivat benchmarking ja havainnointi. Ryhmähaastatteluun osallistui kuusi ja kyselyyn 33 henkilöä. Benchmarkingin vertailukohteiksi valittiin ravintolat Blackpool ja Korona, jotka sijaitsevat Järvenpään kävelykadulla. Tutkija teki yhteistyötä myös Swengin omistajan ja työntekijöiden kanssa.
Opinnäytetyössä käytettyjen tutkimusmenetelmien avulla saatiin tietoa, jonka tuloksena syntyi alustava kehittämissuunnitelma, jota Swengi käyttää ravintolan kehittämistoimenpiteiden tukena. Swengi tarvitsee jatkuvaa kehittämistyötä ja kehittämissuunnitelmia pitäisi tehdä enemmän erilaisissa mittakaavoissa.