Ravintolakonseptin kehittäminen
Drude, Tuula (2012)
Drude, Tuula
Lahden ammattikorkeakoulu
2012
All rights reserved
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-201203233705
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-201203233705
Tiivistelmä
Tämä tutkimuksellinen opinnäytetyö käsittelee ravintolakonseptin ja ravintolapalveluiden kehittämistä. Työn tavoitteena on kehittää ravintolapalvelumuotoja opinnäytetyön toimeksiantajan ravintoloissa.
Työn teoriaosuudessa kuvataan asiakaspalvelua ja sen kehittämistä, sekä nykyisiä ja tulevia ravintolatrendejä. Teoriaosuudessa lähdeaineistona käytetään alan kirjallisuutta, tuoretta tilastotietoa ja Internetlähteitä.
Tutkimuksen empiirinen osa tehtiin benchmarkkausmenentelmällä, kohteena fresh- and casual-tyyppiset ravintolakonseptit
Tämän työn tuloksena saatiin tietoa fresh and casual ravintoloiden toiminnasta. Tutkimuksen benchmarking kohteina olleet ravintolakonseptien palvelumuodot olisivat joiltakin osiltaan sopivia toimeksiantajan ravintoloihin. Tutkimuksen tulosten pohjalta on mahdollista kehittää kyseessä olevien ravintoloiden toimintaa, ja siten parantaa asiakastyytyväisyyttä.
Työn teoriaosuudessa kuvataan asiakaspalvelua ja sen kehittämistä, sekä nykyisiä ja tulevia ravintolatrendejä. Teoriaosuudessa lähdeaineistona käytetään alan kirjallisuutta, tuoretta tilastotietoa ja Internetlähteitä.
Tutkimuksen empiirinen osa tehtiin benchmarkkausmenentelmällä, kohteena fresh- and casual-tyyppiset ravintolakonseptit
Tämän työn tuloksena saatiin tietoa fresh and casual ravintoloiden toiminnasta. Tutkimuksen benchmarking kohteina olleet ravintolakonseptien palvelumuodot olisivat joiltakin osiltaan sopivia toimeksiantajan ravintoloihin. Tutkimuksen tulosten pohjalta on mahdollista kehittää kyseessä olevien ravintoloiden toimintaa, ja siten parantaa asiakastyytyväisyyttä.