Alueellisen yrittäjäverkostotapahtumakonseptin kehittäminen : tapaus Arabian alueen yrittäjäaamiaiset
Korhonen, Aija (2012)
Korhonen, Aija
Metropolia Ammattikorkeakoulu
2012
All rights reserved
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2012052910411
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2012052910411
Tiivistelmä
Tämä opinnäytetyö on kartoitus alueellisen yrittäjäverkoston kehittämistyön tueksi. Tapauksena toimi Metropolia Ammattikorkeakoulun Vyyhti-hankkeen ja Arabian alueen kaupunginosayhdistys Artovan yhteistyössä konseptoima aamiaistapaamisperinne Arabian alueen yrittäjien keskuuteen. Tavoitteena työssä oli kartoittaa niitä tekijöitä, joiden avulla aamiaistapaamiskonseptia pitäisi kehittää, jotta siitä tulisi alueellisen yrittäjäverkoston pysyvä ja itseohjautuva käytäntö.
Kehittämistehtävää lähestyttiin toimivan verkoston kriittisten tekijöiden näkökulmasta, jotta alueellinen yrittäjäverkosto muodostuisi mahdollisimman toimivaksi. Tutkimusmenetelminä työssä käytettiin benchmarkingia eli vertaisarviointia muiden aamiaistapahtumajärjestäjien toiminnasta, osallistuvaa havainnointia aamiaistapaamisten tuottajan näkökulmasta sekä ryhmähaastattelua aamiaistapaamisiin osallistuneiden näkökulmasta.
Työ on hyödynnettävissä suoraa Arabian alueella toimintamalliksi. Tulokset ovat myös hyödynnettävissä alueellisen kehittämistyön tueksi muilla alueilla. Työ tarjoaa lisäksi näkökulman ja muistilistan aamiaistapaamisten järjestämisen tueksi.
Tulosten perusteella kehittämissuunnitelmaksi muodostui malli aamiaistapaamisten itseohjautuvan käytännön luomiseksi. Suunnitelman mukaan tapaamisten ajankohdista sovitaan vuodeksi eteenpäin ja järjestämisvastuu jaetaan alueen toimijoiden kesken.
Tulosten pohjalta syntyi myös aamiaistapaamisten toteuttajille muistilista, jonka avulla tapaamisten toteutus on hallittavissa pienemmällä vaivalla. Huomioitavia tekijöitä aamiaistapaamisten toteuttamisessa ovat esityönä tilan valinta ja sen järjestäminen, teeman valinta, tiedotus, ilmoittautumisen järjestäminen, aamiaistarpeiden hankinta ja esillepano, ajankäytöllinen suunnitelma aamiaistapaamisten rakenteesta sekä emännän/isännän rooli tilaisuudessa.
Kehittämistehtävää lähestyttiin toimivan verkoston kriittisten tekijöiden näkökulmasta, jotta alueellinen yrittäjäverkosto muodostuisi mahdollisimman toimivaksi. Tutkimusmenetelminä työssä käytettiin benchmarkingia eli vertaisarviointia muiden aamiaistapahtumajärjestäjien toiminnasta, osallistuvaa havainnointia aamiaistapaamisten tuottajan näkökulmasta sekä ryhmähaastattelua aamiaistapaamisiin osallistuneiden näkökulmasta.
Työ on hyödynnettävissä suoraa Arabian alueella toimintamalliksi. Tulokset ovat myös hyödynnettävissä alueellisen kehittämistyön tueksi muilla alueilla. Työ tarjoaa lisäksi näkökulman ja muistilistan aamiaistapaamisten järjestämisen tueksi.
Tulosten perusteella kehittämissuunnitelmaksi muodostui malli aamiaistapaamisten itseohjautuvan käytännön luomiseksi. Suunnitelman mukaan tapaamisten ajankohdista sovitaan vuodeksi eteenpäin ja järjestämisvastuu jaetaan alueen toimijoiden kesken.
Tulosten pohjalta syntyi myös aamiaistapaamisten toteuttajille muistilista, jonka avulla tapaamisten toteutus on hallittavissa pienemmällä vaivalla. Huomioitavia tekijöitä aamiaistapaamisten toteuttamisessa ovat esityönä tilan valinta ja sen järjestäminen, teeman valinta, tiedotus, ilmoittautumisen järjestäminen, aamiaistarpeiden hankinta ja esillepano, ajankäytöllinen suunnitelma aamiaistapaamisten rakenteesta sekä emännän/isännän rooli tilaisuudessa.