Koulutuksen antamat valmiudet työelämään
Kaunisto, Jyri (2012)
Kaunisto, Jyri
Hämeen ammattikorkeakoulu
2012
All rights reserved
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2012092413821
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2012092413821
Tiivistelmä
Tämä opinnäytetyö on tehty yhteistyössä Hämeen ammattikorkeakoulun bio- ja elintarviketekniikan koulutusohjelman kanssa. Opinnäytetyön tavoitteena oli selvittää millaiset työelämävalmiudet bio- ja elintarviketekniikan koulutusohjelma opiskelijalle antaa. Tässä työssä on tutkimuksen pohjaksi vertailtu neljän eri ammattikorkeakoulun, bio- ja elintarviketekniikan koulutusohjelmien opintojen rakennetta, jotta nähdään mitä opintoja HAMK opinnoissaan painottaa.
Opinnäytetyönä on tehty kvantitatiivinen tutkimus koulutusohjelmasta valmistuneille insinööreille, jotka ovat olleet työelämässä mukana valmistumisen jälkeen ja ovat konkreettisesti saaneet huomata millaiset valmiudet koulutus on heille antanut. Tutkimuksen aineisto kerättiin verkkokyselynä, jonka vastausprosentiksi saatiin 47 %.
Tutkimuksen tuloksena voidaan todeta, että koulutusohjelma on onnistunut hyvällä prosentilla kouluttamaan uusia ammattilaisia työelämän tarpeisiin. Tuloksista selviää myös se, että valmistuneet insinöörit olisivat kaivanneet ammattikorkeakoulutukseensa enemmän johtamis- ja esimiestehtäviin valmistavia opintoja. Tähän Hämeen ammattikorkeakoulun, bio- ja elintarviketekniikan koulutusohjelma on jo reagoinut ja lisännyt johtamis- ja esimiestehtäviin tähtäävän opetuksen osaksi osaamistavoitteitaan.
Opinnäytetyönä on tehty kvantitatiivinen tutkimus koulutusohjelmasta valmistuneille insinööreille, jotka ovat olleet työelämässä mukana valmistumisen jälkeen ja ovat konkreettisesti saaneet huomata millaiset valmiudet koulutus on heille antanut. Tutkimuksen aineisto kerättiin verkkokyselynä, jonka vastausprosentiksi saatiin 47 %.
Tutkimuksen tuloksena voidaan todeta, että koulutusohjelma on onnistunut hyvällä prosentilla kouluttamaan uusia ammattilaisia työelämän tarpeisiin. Tuloksista selviää myös se, että valmistuneet insinöörit olisivat kaivanneet ammattikorkeakoulutukseensa enemmän johtamis- ja esimiestehtäviin valmistavia opintoja. Tähän Hämeen ammattikorkeakoulun, bio- ja elintarviketekniikan koulutusohjelma on jo reagoinut ja lisännyt johtamis- ja esimiestehtäviin tähtäävän opetuksen osaksi osaamistavoitteitaan.