Hyppää sisältöön
    • Suomeksi
    • På svenska
    • In English
  • Suomi
  • Svenska
  • English
  • Kirjaudu
Hakuohjeet
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.
Näytä viite 
  •   Ammattikorkeakoulut
  • Haaga-Helia ammattikorkeakoulu
  • Opinnäytetyöt (Avoin kokoelma)
  • Näytä viite
  •   Ammattikorkeakoulut
  • Haaga-Helia ammattikorkeakoulu
  • Opinnäytetyöt (Avoin kokoelma)
  • Näytä viite

Lähiruoan merkitys Turun saariston matkailuyrittäjille

Männistö, Jura; Pohjalainen, Roni (2012)

 
Avaa tiedosto
Jura_Mannisto.Roni_Pohjalainen.pdf (1.872Mt)
Lataukset: 


Männistö, Jura
Pohjalainen, Roni
HAAGA-HELIA ammattikorkeakoulu
2012
All rights reserved
Näytä kaikki kuvailutiedot
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2012110214856
Tiivistelmä
Tutkimuksen taustalla oli tekijöiden mielenkiinto perehtyä lähiruokaan ja sen käytön haasteisiin ravintolaympäristössä. Työ oli HAAGA-HELIAN toimeksi antama ja liittyy sen koordinoimaan ruoka- ja matkailuhankkeeseen.

Työn tavoitteena on kuvata viittä Turun saaristossa toimivaa lähiruokaa käyttävää matkailuyritystä ja tunnistaa niiden toiminnan parhaat käytänteet sekä mahdolliset haasteet liittyen lähiruokatuotteeseen ja siihen liittyviin palveluihin. Työssä selvitetään matkai-luyrityksien raaka-ainehankintojen logistisia ratkaisuja, sekä yrittäjien mielenkiintoa lähellä tuotettujen raaka-aineiden hankintaan ja käyttöön nyt ja tulevaisuudessa.

Työ on kvalitatiivinen tutkimus. Se aloitettiin marraskuussa 2011 ja se valmistui loka-kuussa 2012. Työ toteutettiin havainnoimalla yrityksissä ja haastattelemalla yrittäjiä. Tämä toteutettiin vuoden 2012 touko- ja kesäkuussa. Käytetyt menetelmät olivat teemahaastattelu ja osallistuva havainnointi. Tutkimustulokset analysoitiin teemoittelun avulla.

Yrittäjien suhtautuminen lähiruoan käyttöön oli kauttaaltaan myönteistä. Eniten käytetty raaka-aine oli kala. Haasteena lähiruoan käytölle oli tuottajien tavoittaminen ja tuotannon pienuus. Yhdelläkään haastatelluista yrittäjistä ei ollut kirjallisia sopimuksia tuot-tajien kanssa. Yrittäjien mukaan lähiruoan käyttö alensi raaka-ainekustannuksia. Lähiruokakokemuksen tärkeimmät elämyksellisyystekijät olivat meri, yksilöllisyys ja ruoan laatu.

Lähiruoan käyttöä olisi hyvä tuoda entistä enemmän esiin. Nykyisellään ei ruokalistoista juurikaan mainintoja lähiruoasta löydy. Kokoamalla yhteen tiedot lähiruokatuottajista mahdollistettaisiin parempi saavutettavuus ja taattaisiin yrittäjillä paremmat mahdolli-suudet lähiruoan hyödyntämiseen.
 
Kokoelmat
  • Opinnäytetyöt (Avoin kokoelma)
Ammattikorkeakoulujen opinnäytetyöt ja julkaisut
Yhteydenotto | Tietoa käyttöoikeuksista | Tietosuojailmoitus | Saavutettavuusseloste
 

Selaa kokoelmaa

NimekkeetTekijätJulkaisuajatKoulutusalatAsiasanatUusimmatKokoelmat

Henkilökunnalle

Ammattikorkeakoulujen opinnäytetyöt ja julkaisut
Yhteydenotto | Tietoa käyttöoikeuksista | Tietosuojailmoitus | Saavutettavuusseloste