Hyppää sisältöön
    • Suomeksi
    • På svenska
    • In English
  • Suomi
  • Svenska
  • English
  • Kirjaudu
Hakuohjeet
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.
Näytä viite 
  •   Ammattikorkeakoulut
  • Karelia-ammattikorkeakoulu
  • Opinnäytetyöt
  • Näytä viite
  •   Ammattikorkeakoulut
  • Karelia-ammattikorkeakoulu
  • Opinnäytetyöt
  • Näytä viite

Karjalainen pitoateria tarjoiluna Ilomantsin ev.lut. seurakunnan muistotilaisuuksissa

Ahonen, Kati (2013)

 
Avaa tiedosto
Ahonen_Kati.pdf (2.069Mt)
Lataukset: 


Ahonen, Kati
Karelia-ammattikorkeakoulu (Pohjois-Karjalan ammattikorkeakoulu)
2013
All rights reserved
Näytä kaikki kuvailutiedot
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2013060212362
Tiivistelmä
Opinnäytetyön tavoitteena oli luoda ohjeistus Ilomantsin evankelisluterilaisen seurakunnan pitopalvelulle. Pitopalvelu järjestää muun muassa muistotilaisuuksia asiakkaiden toiveiden mukaisesti, mutta yhtenäistä ohjeistusta ruokapalveluista ei aikaisemmin ollut. Selkeä ateriakokonaisuus toimivilla resepteillä helpottaa keittiöhenkilökunnan työskentelyä, raaka-ainehankintoja ja kustannusten arviointia. Samalla ruoasta saadaan tasalaatuisempaa, mikä takaa hyvän palvelunlaadun kaikille asiakkaille.

Opinnäytetyö toteutettiin tekemällä valokuvallinen opas, jossa kuvaillaan muistotilaisuudessa käytettävä palvelukokonaisuus. Muistotilaisuudet muodostavat pääosan seurakunnan pitopalvelun tilaisuuksista. Oppaassa käydään läpi muistotilaisuuden tarjoilujen valmistaminen aina raaka-ainetilauksista ruokien esillepanoon asti. Pääsääntöisesti asiakkaat haluavat muistotilaisuuteen karjalaisen pitoaterian, joten siihen kuuluvien ruokalajien valokuvalliset reseptit on koottu oppaaseen. Keittiöhenkilökunnalle suunnatun oppaan lisäksi toteutettiin myös asiakkaalle annettava esite, jossa on muun muassa pitopalvelun yhteystiedot, toteutettava ruokalista sekä tilaisuuden kulku aikatauluineen.

Tutkimusmenetelmänä käytettiin lähinnä havainnointia. Reseptien laadinnassa ja kehittämisessä hyödynnettiin työkokemusta sekä muistiinpanojen avulla tullutta tietoperustaa.
 
Kokoelmat
  • Opinnäytetyöt
Ammattikorkeakoulujen opinnäytetyöt ja julkaisut
Yhteydenotto | Tietoa käyttöoikeuksista | Tietosuojailmoitus | Saavutettavuusseloste
 

Selaa kokoelmaa

NimekkeetTekijätJulkaisuajatKoulutusalatAsiasanatUusimmatKokoelmat

Henkilökunnalle

Ammattikorkeakoulujen opinnäytetyöt ja julkaisut
Yhteydenotto | Tietoa käyttöoikeuksista | Tietosuojailmoitus | Saavutettavuusseloste