Esimiesten osaamisen kehittäminen - Esimerkkinä Invalidiliiton Asumispalvelujen ateriapalvelu
Halonen, Sinikka (2013)
Halonen, Sinikka
Laurea-ammattikorkeakoulu
2013
All rights reserved
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2013111016799
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2013111016799
Tiivistelmä
Opinnäytetyön tutkimuksen kohteena on ateriapalveluista vastaavien esimiesten ammatillisen osaamisen kehittäminen Invalidiliiton Asumispalveluissa. Tutkimuksen tavoitteena on kartoittaa esimiesten ammatillisen osaamisen kehittämistarpeita liittyen ateriapalvelujen toiminnan muutoksiin. Lisäksi tutkimuksella haluttiin selvittää, miten osaamisen johtamisen käytäntöjä yksikkö- tai organisaatiotasolla pitää mahdollisesti kehittää, jotta ne tukisivat esimiesten oppimista ja osaamisen kehittämistä.
Ateriapalvelujen toiminnan muutokset, joita tässä opinnäytetyössä kuvataan, tapahtuivat vuosina 2010 – 2012.
Opinnäytetyön tutkimusmenetelminä käytettiin teemahaastatteluja ja työryhmätyöskentelyä. Haastateltavia esimiehiä oli kuusi. Työryhmätyöskentely oli kertaluonteinen ja sen tulokset esitettiin raportissa siinä muodossa, kuin ne kirjattiin työryhmätyöskentelyn aikana. Teemahaastattelujen analyysi tehtiin sisällönanalyysiä käyttäen. Tutkimustuloksien yhteenvedossa työryhmätyöskentelyn ja teemahaastattelujen tuloksia verrattiin keskenään ja tehtiin johtopäätökset esimiesten osaamisen kehittämisen tarpeista.
Tutkimustulosten mukaan esimiehet suhtautuivat myönteisesti ateriapalvelujen toimintamallien muutoksiin. Yhtenäiset toimintatavat koettiin vahvuutena. Esimiesten mielestä ammatillinen osaaminen oli parantunut ateriapalvelujen toiminnan muutosten myötä ja keittiön toimintoja oli kehitetty tavoitteiden mukaisesti.
Tutkimuksen mukaan keskeisimmät esimiesten osaamisen kehittämistarpeet liittyivät ruokatuotantoprosessin suunnitteluun ja kehittämiseen, kuten nykyaikaisten ruoanvalmistusmenetelmien oppimiseen, työn organisointiin ja työajan käytön tehostamiseen. Tärkeänä kehittämisen kohteena koettiin myös henkilöstön yhteistyön vahvistaminen yksikkö- ja organisaatiotasolla sekä luovuuden ja innovatiivisuuden lisääminen omassa työssä. Lisäksi esimiesten mielestä heidän johtamistaidoissaan oli kehitettävää liittyen henkilöstö- ja talousasioiden johtamiseen.
Tutkimuksessa esille nousseet esimiesten osaamisen kehittämistarpeet ovat sellaisia, joiden vahvistaminen parantaa esimiesten ammatillista osaamista ja edistää ateriapalvelujen toiminnan muutokselle asetettuja tavoitteita. Tutkimustuloksista saatua tietoa voidaan hyödyn- tää esimiesten osaamisen kehittämisessä ja johtamisessa myös laajemmin organisaatiossa.
Ateriapalvelujen toiminnan muutokset, joita tässä opinnäytetyössä kuvataan, tapahtuivat vuosina 2010 – 2012.
Opinnäytetyön tutkimusmenetelminä käytettiin teemahaastatteluja ja työryhmätyöskentelyä. Haastateltavia esimiehiä oli kuusi. Työryhmätyöskentely oli kertaluonteinen ja sen tulokset esitettiin raportissa siinä muodossa, kuin ne kirjattiin työryhmätyöskentelyn aikana. Teemahaastattelujen analyysi tehtiin sisällönanalyysiä käyttäen. Tutkimustuloksien yhteenvedossa työryhmätyöskentelyn ja teemahaastattelujen tuloksia verrattiin keskenään ja tehtiin johtopäätökset esimiesten osaamisen kehittämisen tarpeista.
Tutkimustulosten mukaan esimiehet suhtautuivat myönteisesti ateriapalvelujen toimintamallien muutoksiin. Yhtenäiset toimintatavat koettiin vahvuutena. Esimiesten mielestä ammatillinen osaaminen oli parantunut ateriapalvelujen toiminnan muutosten myötä ja keittiön toimintoja oli kehitetty tavoitteiden mukaisesti.
Tutkimuksen mukaan keskeisimmät esimiesten osaamisen kehittämistarpeet liittyivät ruokatuotantoprosessin suunnitteluun ja kehittämiseen, kuten nykyaikaisten ruoanvalmistusmenetelmien oppimiseen, työn organisointiin ja työajan käytön tehostamiseen. Tärkeänä kehittämisen kohteena koettiin myös henkilöstön yhteistyön vahvistaminen yksikkö- ja organisaatiotasolla sekä luovuuden ja innovatiivisuuden lisääminen omassa työssä. Lisäksi esimiesten mielestä heidän johtamistaidoissaan oli kehitettävää liittyen henkilöstö- ja talousasioiden johtamiseen.
Tutkimuksessa esille nousseet esimiesten osaamisen kehittämistarpeet ovat sellaisia, joiden vahvistaminen parantaa esimiesten ammatillista osaamista ja edistää ateriapalvelujen toiminnan muutokselle asetettuja tavoitteita. Tutkimustuloksista saatua tietoa voidaan hyödyn- tää esimiesten osaamisen kehittämisessä ja johtamisessa myös laajemmin organisaatiossa.