Teemaillan järjestäminen : lähiruoka ja ammattikeittiöt
Hellstén, Mika (2013)
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2013113019140
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2013113019140
Tiivistelmä
Tämän opinnäytetyön tarkoituksena on selvittää miten lähiruoan tunnettavuutta lisätään ja miten lähiruokatuottajat ja kuluttajat saadaan kohtaamaan toisensa. Tavoitteena on kartoittaa lähiruoan näkyvyyden ja käytön nykytilanne ammattikeittiöissä. Työn teoriaosuus käsittelee lähiruokaa ja lähiruoan logistisia toimintoja, jotka vaikuttavat toimivuuteen ammattikeittiöissä. Teematapahtuman järjestämistä käsitellään myös teoriaosuudessa: kuinka suunnitellaan, järjestetään ja arvioidaan.
Työn toisena osana on toiminnallisen toteutuksen käsittely, teemaillan järjestäminen osana teematapahtumaa. Teemaillan tarkoituksena oli saada lähituottajat ja ammattikeittiöiden edustajat yhteen. Tapahtuman osallistujille tehtiin kysely lähiruokaan liittyvistä asioista. Kyselyn tarkoituksena oli saada selville osallistujien tietämys lähituottajista ja mikä lähiruoan tilanne on tällä hetkellä ammattikeittiöissä.
Kyselyn tulosten pohjalta voidaan todeta, että lähiruoka tunnetaan hyvin ammattikeittiöiden keskuudessa ja lähiruoan tarkoitus ymmärretään. Ongelmakohtia tulosten perusteella on lähiruoan logistiikassa ja näkyvyydessä. Näihin kohtiin on tulevaisuudessa panostettava lähiruoan tilan parantamiseksi.
Työn toisena osana on toiminnallisen toteutuksen käsittely, teemaillan järjestäminen osana teematapahtumaa. Teemaillan tarkoituksena oli saada lähituottajat ja ammattikeittiöiden edustajat yhteen. Tapahtuman osallistujille tehtiin kysely lähiruokaan liittyvistä asioista. Kyselyn tarkoituksena oli saada selville osallistujien tietämys lähituottajista ja mikä lähiruoan tilanne on tällä hetkellä ammattikeittiöissä.
Kyselyn tulosten pohjalta voidaan todeta, että lähiruoka tunnetaan hyvin ammattikeittiöiden keskuudessa ja lähiruoan tarkoitus ymmärretään. Ongelmakohtia tulosten perusteella on lähiruoan logistiikassa ja näkyvyydessä. Näihin kohtiin on tulevaisuudessa panostettava lähiruoan tilan parantamiseksi.