Hyppää sisältöön
    • Suomeksi
    • På svenska
    • In English
  • Suomi
  • Svenska
  • English
  • Kirjaudu
Hakuohjeet
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.
Näytä viite 
  •   Ammattikorkeakoulut
  • Haaga-Helia ammattikorkeakoulu
  • Opinnäytetyöt (Avoin kokoelma)
  • Näytä viite
  •   Ammattikorkeakoulut
  • Haaga-Helia ammattikorkeakoulu
  • Opinnäytetyöt (Avoin kokoelma)
  • Näytä viite

Food in the Woods : –opas tarinallistetun elämyspainotteisen ateriakokonaisuuden luomiseksi

Boström, Tiia (2014)

 
Avaa tiedosto
Bostrom__Tiia.pdf (1.596Mt)
Lataukset: 


Boström, Tiia
HAAGA-HELIA ammattikorkeakoulu
2014
All rights reserved
Näytä kaikki kuvailutiedot
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-201404073968
Tiivistelmä
Opinnäytetyöni tarkoituksena on luoda tarinallistettu ja elämyspainotteinen ateriakokonaisuus opas Nuuksion Taika Oy:lle, joka pohjautuu yrityksen valmiiseen alkutarinaan. Opinnäytetyö on osana HAAGA- HELIAn ammattikorkeakoulun
RUOKA&MATKAILU -hanketta, jonka tavoitteena on tuottaa uusia innovatiivisia ja käytännön läheisiä malleja matkailu- ja elintarvikeyritysten käyttöön.

Tavoitteena on huomioida ateriakokonaisuuksien suunnittelussa metsänläheisyys, elämyksellisyys, suomalaisuus, lähiruoka sekä yritykselle kehitetty alkutarina. Kokonaisvaltaisella tarinallistamisella ateriakokonaisuus sidotaan osaksi yrityksen tarinaidentiteettiä. Elämyksellisyyttä ja sen yhdistämistä ruokatuotteeseen tarkastellaan sen tuottamisen ja asiakaskokemuksen kautta. Ruokatuotteiden kannattavuuden seurannassa tarkastellaan tuotteiden hankinta- ja valmistuskustannuksia sekä myytävän tuotteen hinnoittelua, annoskorttien ja kannattavuuslaskelmien avulla. Tuotteen kohderyhmänä toimivat ulkomaalaiset matkailijat sekä yritysasiakasryhmät.

Opinnäytetyö on toiminnallinen eli perustuu käytännön ja teorian yhdistämiseen. Ateriasuunnittelun kehitteleminen alkoi tutustumalla toimeksiantajan yritykseen ja sen alkutarinaan sekä asettamalla tavoitteet yrityksen kanssa. Sekä tarinallistamisen että reseptiikan kehitteleminen alkoi lähituottajien tarjontaan ja suomalaisiin ruoka-aineisiin sekä niiden mytologiaan tutustumalla.

Tuotekehittelyssä pyrittiin tuomaan esille projektin keskeiset teemat mahdollisimman elämyksellisessä ja aistirikkaassa muodossa. Tuloksena oli kevät- ja syysmenut sisältäen annoskortit, reseptiikan ja tuloslaskelman. Menujen tarinallistaminen käsittää ruokalajeja esittelevät tarinat sekä koosteen annosten raaka-aineiden mytologiasta. Tuotteiden reseptiikkaa ja esillepanoa arvioitiin testimenussa Nuuksion Taika Oy:n tiloissa.

Valmiiseen tuotteeseen onnistuttiin sisällyttämään haluttua metsähenkisyyttä sekä tarinan tuomaa sisältöä ja omaleimaisuutta. Opas tukee Nuuksion Taika Oy:n elämyksellisen ruokamatkailun jatkuvaa kehitystä.
 
Kokoelmat
  • Opinnäytetyöt (Avoin kokoelma)
Ammattikorkeakoulujen opinnäytetyöt ja julkaisut
Yhteydenotto | Tietoa käyttöoikeuksista | Tietosuojailmoitus | Saavutettavuusseloste
 

Selaa kokoelmaa

NimekkeetTekijätJulkaisuajatKoulutusalatAsiasanatUusimmatKokoelmat

Henkilökunnalle

Ammattikorkeakoulujen opinnäytetyöt ja julkaisut
Yhteydenotto | Tietoa käyttöoikeuksista | Tietosuojailmoitus | Saavutettavuusseloste