Hyppää sisältöön
    • Suomeksi
    • På svenska
    • In English
  • Suomi
  • Svenska
  • English
  • Kirjaudu
Hakuohjeet
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.
Näytä viite 
  •   Ammattikorkeakoulut
  • Haaga-Helia ammattikorkeakoulu
  • Opinnäytetyöt (Avoin kokoelma)
  • Näytä viite
  •   Ammattikorkeakoulut
  • Haaga-Helia ammattikorkeakoulu
  • Opinnäytetyöt (Avoin kokoelma)
  • Näytä viite

HERÄÄ SUOMI! - Kotimaista aamiaista puhtaista raaka-aineista

Hirvonen, Anu (2014)

 
Avaa tiedosto
ONT-ANUH.pdf (2.350Mt)
Lataukset: 


Hirvonen, Anu
HAAGA-HELIA ammattikorkeakoulu
2014
All rights reserved
Näytä kaikki kuvailutiedot
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2014111115439
Tiivistelmä
Työn toimeksiantaja on RUOKA&MATKAILU-hanke, joka on muun muassa HAAGA-HELIA ammattikorkeakoulun, Matkailun edistämiskeskuksen ja maa- ja metsätalousministeriön yhteistyössä toimiva hanke Suomen ruokamatkailun edistä-miseksi.

Opinnäytetyön ja sen produktin, eli HERÄÄ SUOMI! –opasvihkosen tavoite on tulla osaksi RUOKA&MATKAILU-hankkeen työkaluja ja sitä kautta olla avuksi hankkees-sa mukana oleville pienmatkailuyrityksille. Koko opinnäytetyö tietoperustoineen ja produktiin kuuluvineen osineen heijastelevat suomalaista ruokakulttuuria ja kotimai-suutta.

Tietoperusta käsittelee suomalaisia ruokailutottumuksia lyhyesti historian kautta ja ha-kee hyvien käytänteiden inspiraatioita Suomesta sekä ulkomailta. Työ toteutukseen tehtiin ensiksi kohdistettu kysely huhtikuussa 2014 Lähiruoka ja luomu –messuilta, jossa otettiin selvää, mitä suomalaisesta lähiruoasta ja luomusta kiinnostuneet kulutta-jat pitävät unelma-aamiaisenaan. Tietoperustan ja kyselyn tulosten pohjalta rakennet-tiin produkti, joka sisältää suomalaisen aamiaismenun resepteineen ja tarjoiluehdotus-kuvineen. Aamiainen katettiin ja tarjottiin syksyllä 2014 restonomiksi opiskeleville vaihto-opiskelijoille, joilta saatiin ulkomaalaisen mielipide suomalaisesta aamiaisesta.

Vaihto-opiskelijoiden antamista vastauksista muodostuivat työn lopulliset tulokset, joista kävi ilmi, että ulkomaalaiselle asiakkaalle yksinkertainen paikallinen ruoka on jo sinänsä uusi elämys. Ruokien taustoista ja suomalaisista tavoista kertominen tarjoilu-vaiheessa nostatti heidän mielenkiintoaan kokeilla paikallisia (outojakin) ruokia. Tu-loksista voisi tehdä päätelmän, että itse tehty ja kädenjälki annoksessa nostaa sen arvoa sekä se, että tietää ja tuntee ruokien alkuperän (lähiruoka), jotta niistä voi kertoa asiakkaalle tarjoiluvaiheessa.
 
Kokoelmat
  • Opinnäytetyöt (Avoin kokoelma)
Ammattikorkeakoulujen opinnäytetyöt ja julkaisut
Yhteydenotto | Tietoa käyttöoikeuksista | Tietosuojailmoitus | Saavutettavuusseloste
 

Selaa kokoelmaa

NimekkeetTekijätJulkaisuajatKoulutusalatAsiasanatUusimmatKokoelmat

Henkilökunnalle

Ammattikorkeakoulujen opinnäytetyöt ja julkaisut
Yhteydenotto | Tietoa käyttöoikeuksista | Tietosuojailmoitus | Saavutettavuusseloste