Liiketoimintasuunnitelma - Fidel Gastropub & Sports Bar
Hämäläinen, Kalle (2015)
Hämäläinen, Kalle
Laurea-ammattikorkeakoulu
2015
All rights reserved
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2015060211999
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2015060211999
Tiivistelmä
Tämän opinnäytetyön aiheena oli liiketoimintasuunnitelman laatiminen. Työn toimeksiantaja oli opinnäytetyön kirjoittaja. Opinnäytetyön tarkoituksena oli perehtyä ravintola-alan liike-toimintasuunnitelman sisältöön ja rakenteeseen. Tavoitteena oli laatia opinnäytetyön kirjoit-tajalle realistinen ja kannattava liiketoimintasuunnitelma Fidel Gastropub & Sports Barin pe-rustamista varten. Liiketoimintasuunnitelman tarkoitus oli käynnistää ravintolan liiketoiminta-lähitulevaisuudessa.
Opinnäytetyö koostuu teoriaosuudesta ja liitteenä olevasta ravintolan liiketoimintasuunnitel-masta, joka on salainen. Teoriaosuudessa käsitellään liiketoiminnan käynnistämistä, yrittäjäk-si ryhtymistä, liike-idean kehittämistä ja liiketoimintasuunnitelman sisältöä. Näiden lisäksi työssä keskitytään yrittäjyyden analyyseihin, jotka kartoittavat yrityksen toimintaympäristöä, kilpailua sekä taloudellisia edellytyksiä.
Työprosessi alkoi kirjoittajan pitkään suunnitellusta liikeideasta, jonka pohjalta alkoi liike-toimintasuunnitelman rakenteen laatiminen. Sisältöön vaikutti paljon aiheesta luettu kirjalli-suus ja erilaiset liiketoimintasuunnitelmamallit. Teoriaosuus ja ravintolan liiketoimintasuunni-telma valmistuivat samanaikaisesti, täydentäen toinen toisiaan. Teoriaosuudessa käydään monipuolisesti läpi ravintola-alaan liittyvät liiketoimintasuunnitelman vaiheet sekä yrityksen perustamistoiminnot.
Liitteenä oleva salainen liiketoimintasuunnitelma on toteutettu teoriaosuuden pohjalta sovel-taen. Se sisältää liikeidean, kohderyhmät ja strategiset valinnat, markkinointisuunnitelman ja tarvittavat resurssit. Lisäksi se pitää sisällään talouslaskelmat, jotka selvittävät yrityksen ra-hoitusta, kannattavuutta ja myyntiä. Merkittävin käytetty kehittämismenetelmä oli bench-marking, jolla saatiin runsaasti tietoa vastaavanlaisesta ravintolaliiketoiminnasta sekä ideoita yrityksen luonteeseen ja tarjoomaan. Ulkopuolisen asiantuntijan arvion mukaan liiketoiminta-suunnitelma on laadittu huolellisesti ja suunnitelmassa on pohdittu pubiliiketoimintaa moni-puolisesti, ja se antaa selkeän kuvan tavoitellusta toiminnasta.
Opinnäytetyö koostuu teoriaosuudesta ja liitteenä olevasta ravintolan liiketoimintasuunnitel-masta, joka on salainen. Teoriaosuudessa käsitellään liiketoiminnan käynnistämistä, yrittäjäk-si ryhtymistä, liike-idean kehittämistä ja liiketoimintasuunnitelman sisältöä. Näiden lisäksi työssä keskitytään yrittäjyyden analyyseihin, jotka kartoittavat yrityksen toimintaympäristöä, kilpailua sekä taloudellisia edellytyksiä.
Työprosessi alkoi kirjoittajan pitkään suunnitellusta liikeideasta, jonka pohjalta alkoi liike-toimintasuunnitelman rakenteen laatiminen. Sisältöön vaikutti paljon aiheesta luettu kirjalli-suus ja erilaiset liiketoimintasuunnitelmamallit. Teoriaosuus ja ravintolan liiketoimintasuunni-telma valmistuivat samanaikaisesti, täydentäen toinen toisiaan. Teoriaosuudessa käydään monipuolisesti läpi ravintola-alaan liittyvät liiketoimintasuunnitelman vaiheet sekä yrityksen perustamistoiminnot.
Liitteenä oleva salainen liiketoimintasuunnitelma on toteutettu teoriaosuuden pohjalta sovel-taen. Se sisältää liikeidean, kohderyhmät ja strategiset valinnat, markkinointisuunnitelman ja tarvittavat resurssit. Lisäksi se pitää sisällään talouslaskelmat, jotka selvittävät yrityksen ra-hoitusta, kannattavuutta ja myyntiä. Merkittävin käytetty kehittämismenetelmä oli bench-marking, jolla saatiin runsaasti tietoa vastaavanlaisesta ravintolaliiketoiminnasta sekä ideoita yrityksen luonteeseen ja tarjoomaan. Ulkopuolisen asiantuntijan arvion mukaan liiketoiminta-suunnitelma on laadittu huolellisesti ja suunnitelmassa on pohdittu pubiliiketoimintaa moni-puolisesti, ja se antaa selkeän kuvan tavoitellusta toiminnasta.