Hyppää sisältöön
    • Suomeksi
    • På svenska
    • In English
  • Suomi
  • Svenska
  • English
  • Kirjaudu
Hakuohjeet
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.
Näytä viite 
  •   Ammattikorkeakoulut
  • Poliisiammattikorkeakoulu
  • Opinnäytetyöt (Avoin kokoelma)
  • Näytä viite
  •   Ammattikorkeakoulut
  • Poliisiammattikorkeakoulu
  • Opinnäytetyöt (Avoin kokoelma)
  • Näytä viite

Maten, en av nattens alla risker för ordningspolisen : en operationell undersökning ifall hälsosam kost under nattskiftet förbättrar ens prestationer inom ordningspolisen

Norrgård, Joel (2019)

Avaa tiedosto
LP_Norrgard.pdf (492.6Kt)
Lataukset: 


Norrgård, Joel
Poliisiammattikorkeakoulu
2019
All rights reserved
Näytä kaikki kuvailutiedot
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-201902031885
Tiivistelmä
Pitkäksi venyneet yöt ja vaativat fyysiset tehtävät ovat arkipäivää järjestyspoliisin työssä. Öisin järjestyspoliisit syövät ateriansa tavallisimmin pikaruokaravintololoissa.

Tässä tutkimuksessa käydään läpi pikaruoan aiheuttamia tavallisia terveysriskejä ja sen välitöntä vaikutusta elimistöön. Tutkimuksessa tarkastellaan myös, kuinka pikaruan säännöllinen kulutus lisää ajan kuluessa riskiä sairastua kansantauteihin. Tutkin millaiset elintarvikkeet ovat terveellisiä ja tein tämän pohjalta ravintosuunnitelman, joka soveltuu etenkin yövuoroissa työskenteleville järjestyspoliiseille. Tavallisesti yövuorojen aikana syödään energiarikkaita hampurilaisaterioita ja halusin selvittää, onko tekemälläni ravintosuunnitelmalla vaikutusta jaksamiseen yövuoroissa.

Ideana on, että ruokien valmistuksessa käytettävät ainekset ovat terveellisiä, helposti valmistettavia ja saatavilla lähikaupoista. Fyysisesti raskaassa työssä on lisäksi tärkeää, että ruoka on tarpeeksi ravitsevaa.

Operatiivisen tutkimuksen pohjalta ravintosuunnitelma otettiin kokeiluun noin 7 viikon ajaksi järjestyspoliisien keskuudessa Turun pääpoliisilaitoksella, jossa tutkimustulokset dokumentoitiin. Tutkimuksen tulokset osoittivat, että terveellisempi ruokavalio parantaa työntekijöiden suorituskykyä ja vähentää väsymystä yövuoroissa.

Myös muut ammattiryhmät, joissa yövuorot ovat tavallisia, voivat hyötyä tästä opinnäytetyöstä osin ravintoperäisiin sairauksiin sairastumisen riskiä vähentääkseen ja osin parantaakseen työntekijöiden suorituskykyä yövuoron aikana.
 
Kokoelmat
  • Opinnäytetyöt (Avoin kokoelma)
Ammattikorkeakoulujen opinnäytetyöt ja julkaisut
Yhteydenotto | Tietoa käyttöoikeuksista | Tietosuojailmoitus | Saavutettavuusseloste
 

Selaa kokoelmaa

NimekkeetTekijätJulkaisuajatKoulutusalatAsiasanatUusimmatKokoelmat

Henkilökunnalle

Ammattikorkeakoulujen opinnäytetyöt ja julkaisut
Yhteydenotto | Tietoa käyttöoikeuksista | Tietosuojailmoitus | Saavutettavuusseloste