Vastuullinen ja vähähiilinen elintarviketuotanto – tarkistuslista kestävyyden itsearviointiin
Huhta, Elina; Laitila, Jasmine (2025)
Huhta, Elina
Laitila, Jasmine
Seinäjoen ammattikorkeakoulu
2025
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi-fe2025060358281
https://urn.fi/URN:NBN:fi-fe2025060358281
Tiivistelmä
Tämä tarkistuslista on suunniteltu elintarvikealan mikro- ja pk-yritysten tueksi kestävän kehityksen edistämiseen. Sen avulla yritys voi itse helposti arvioida elintarviketuotantonsa vastuullisuutta ja vähähiilisyyttä sekä tunnistaa siinä konkreettisia kehittämiskohteita. “Vastuullinen ja vähähiilinen elintarviketuotanto – tarkistuslista kestävyyden itsearviointiin” on laadittu osana Seinäjoen ammattikorkeakoulun (SEAMK) koordinoimaa ja EU:n osarahoittamaa VHH – Vastuulliset ja vähähiiliset elintarvikkeet -hanketta. Hankkeen tavoitteena on tukea eteläpohjalaisia elintarvikeyrityksiä kehittämään tuotantoaan ja tuotteitaan kestävämmiksi – askel kerrallaan.
