Hyppää sisältöön
    • Suomeksi
    • På svenska
    • In English
  • Suomi
  • Svenska
  • English
  • Kirjaudu
Hakuohjeet
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.
Näytä viite 
  •   Ammattikorkeakoulut
  • Diakonia-ammattikorkeakoulu
  • Opinnäytetyöt (Avoin kokoelma)
  • Näytä viite
  •   Ammattikorkeakoulut
  • Diakonia-ammattikorkeakoulu
  • Opinnäytetyöt (Avoin kokoelma)
  • Näytä viite

KAARISILLAN YHTENÄISKOULUN 7. – 8.- LUOKKALAISTEN RUOKAILUTOTTUMUKSET

Peltola, Hanna (2015)

 
Avaa tiedosto
Peltola_Hanna.pdf (611.9Kt)
Lataukset: 


Peltola, Hanna
Diakonia-ammattikorkeakoulu
2015
All rights reserved
Näytä kaikki kuvailutiedot
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2015121621003
Tiivistelmä
OPINNÄYTETYÖN TIIVISTELMÄ
Diakonia-ammattikorkeakoulu
Koulutusohjelma: Hoitotyön koulutusohjelma
Suuntautumisvaihtoehto: Sairaanhoitaja (AMK)
Tekijä: Peltola, Hanna
Opinnäytetyön nimi: Kaarisillan yhtenäiskoulun 7.–8.-luokkalaisten ruokailutottumukset
Vuosi: syksy 2015 Sivumäärä: 40+ 1 liite
____________________________________________________________________
Tämän opinnäytetyön tarkoitus oli selvittää nuorten ruokailutottumuksia Porissa sijaitsevassa Kaarisillan yhtenäiskoulussa. Tavoitteena oli edistää yläkoululaisten päivittäistä jaksamista ja terveellisten ruokailutottumusten huomioimista osana kokonaisvaltaista hyvinvointia.
Opinnäytetyöni teoriaosuus sisälsi tietoa muun muassa yläkoululaisten ruokavaliosta, ateriarytmin tärkeydestä, kouluruokailusta, juomista ja nuorten painonhallinnasta. Suomalaiset ravitsemussuositukset, kouluruokailusuositukset, sekä aikaisemmat kouluterveyskyselyjen tulokset yhdessä muiden lähteiden kanssa pohjustivat opinnäytetyön teoriaosuutta.
Opinnäytetyöni tutkimusosio koostui luomastani ravitsemusaiheisesta kyselystä, jossa kartoitettiin 7.–8.-luokkalaisten oppilaiden henkilökohtaisia ravitsemustottumuksia. Ravitsemusaiheinen kysely koostui pääasiassa monivalintakysymyksistä. 60 oppilasta vastasi kyselyyn. Käyttämäni tutkimusmenetelmä oli kvantitatiivinen ja tuloksien analysointiin käytin Excel-ohjelmaa.
Tuloksissa korostui yläkoululaisten ateriarytmin epäsäännöllisyys ja epäterveellisten välipalojen nauttiminen. Aamupalan syömättömyys oli yleistä. Oppilaat olivat melko tyytyväisiä kouluruokailuun. Virvoitusjuomia juotiin enemmän kuin energiajuomia. Nuoret toivoivat saavansa lisää tietoa painonhallintaan liittyvistä asioista.
.
Avainsanat: yläkoululainen, kouluruokailu, ruokailutottumukset, kyselytutkimus
 
Kokoelmat
  • Opinnäytetyöt (Avoin kokoelma)
Ammattikorkeakoulujen opinnäytetyöt ja julkaisut
Yhteydenotto | Tietoa käyttöoikeuksista | Tietosuojailmoitus | Saavutettavuusseloste
 

Selaa kokoelmaa

NimekkeetTekijätJulkaisuajatKoulutusalatAsiasanatUusimmatKokoelmat

Henkilökunnalle

Ammattikorkeakoulujen opinnäytetyöt ja julkaisut
Yhteydenotto | Tietoa käyttöoikeuksista | Tietosuojailmoitus | Saavutettavuusseloste